Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΚΟΝΤΡΑ ναζί στο ίδιο μαγαζί;
Η επιλογή του ΚΟΝΤΡΑ να δώσει εκπομπή στους ναζί ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, το μόρφωμα του καταδικασμένου Κασιδιάρη, είναι μια κατάπτυστη σύμπραξη από έναν τηλεοπτικό σταθμό, που φιλοξενεί δημοσιογράφους με κριτική απέναντι στα αίσχη και τα σκάνδαλα της κυβέρνησης της ΝΔ και δε διστάζει να ανοίγει τα μικρόφωνα του σε φωνές διαμαρτυρίας για τα εγκλήματα στα Τέμπη, την Πύλο και τη Γάζα.
Είναι μια πράξη προσβολής του αντιφασιστικού κινήματος που ξεσηκώθηκε κατά των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής και με τη μαχητική ενωτική δράση του εργατικού κινήματος και της νεολαίας τους οδήγησε στη διάλυση και τη φυλακή.
Ο δημοκρατικός κόσμος έχει σταθεί αντίθετος στην απόπειρα των αχυρανθρώπων του ναζί Κασιδιάρη, με τη συγκρότηση του μορφώματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ να εμφανιστούν ως ένα νέο «κανονικό κόμμα», απαλλαγμένο από το στίγμα της καταδίκης της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, υπάρχουν προσφυγές στα δικαστήρια κατά της νομιμοποίησης του εκλογικού τρυκ. Η ΝΔ, βέβαια, φρόντισε με την τροπολογία της να τους ανοίξει την πόρτα της καθόδου στις εκλογές και στις δημοτικές εκλογές άφησε τον Κασιδιάρη να παριστάνει τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας χωρίς κανένα εμπόδιο. Το αντιφασιστικό κίνημα όμως δεν επέτρεψε τη φιέστα στην ορκωμοσία στο δημοτικό συμβούλιο και τον οδήγησε σε ταπεινωτική ήττα και παραίτηση από το δημοτικό συμβούλιο.
Το ΚΟΝΤΡΑ με την υποδοχή εκπομπής με παρουσιάστρια πρώην υποψήφια του Μπακογιάννη και διορισμένη στο ΔΣ του Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθήνας(!) ανοίγει το δρόμο στην κανονικοποίηση των ναζί, του ρατσισμού, του σωβινισμού, της ομοφοβίας, του μίσους κατά της αριστεράς και των συνδικάτων.
Η οικονομική επιβίωση ενός καναλιού δεν μπορεί να δεθεί με την επιβίωση των ναζί. Τα ίδια μικρόφωνα στα οποία μιλάνε αγωνιστές των κινημάτων, απεργοί, καταληψίες φοιτητές και αγωνιστές αγρότες δεν μπορεί να δίνονται για την εκφορά ρατσιστικού λόγου και ναζιστικής προπαγάνδας.
Καλούμε τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και στο ΚΟΝΤΡΑ, όπως παλιότερα στην ΕΡΤ, να ακυρώσουν στην πράξη αυτή τη σύμπραξη ντροπής για κάποια αργύρια. Δεν δίνουμε βήμα στους απολογητές του ναζισμού. Η θέση των ναζί είναι στη φυλακή και όχι στα κανάλια.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 16 Μάρτη στην Ομόνοια 3μμ.
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ»