«Έλληνες του εξωτερικού κατήγγειλαν ότι έλαβαν επιστολή πολιτικού περιεχομένου στο mail τους από την κ. Ασημακοπούλου, γεγονός που δημιούργησε το ερώτημα πού βρήκε τις διευθύνσεις του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου. Η κ. Ασημακοπούλου έδωσε απαντήσεις και θα συνεχίσει στις εν εξελίξει έρευνες για τη διαρροή στοιχείων Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό», τόνισε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και κληθείς να σχολιάζει το θέμα που έχει προκύψει, λέγοντας ότι η ίδια η Ασημακοπούλου έχει διευκρινίσει ότι τα στοιχεία των emails δεν άντλησε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα, εξήγησε ότι οι υποψήφιοι σε εθνικές, ευρωεκλογές καθώς και σε αυτοδιοικητικές εκλογές, έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από το υπουργείο Εσωτερικών λίστες εκλογέων, αποφεύγοντας να σχολιάσει ότι σύμφωνα με το GDPR απαιτείται η έγκριση του παραλήπτη για οποιαδήποτε παραλαβή διαφημιστικού, εκλογικού ή πάσης φύσεως υλικού στο προσωπικό του ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως αυτές οι λίστες εκλογέων που περιέχουν ονοματεπώνυμο και ταχυδρομική διεύθυνση, εάν έχει δηλωθεί, «δεν περιέχουν καθόλου email και τηλέφωνα», αγνοώντας τις καταγγελίες που θέλουν οι ψηφοφόροι να έχουν λάβει το διαφημιστικό email Ασημακοπούλου σε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δημιούργησαν αποκλειστικά για τις ενημερώσεις του υπουργείου Εσωτερικών και ουδέποτε το δήλωσαν αλλού.

Επίσης τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή για εσωτερικό έλεγχο στο υπουργείο Εσωτερικών καθώς όπως είπε «οφείλουμε και για μια καταγγελία να το διερευνήσουμε αμέσως».