Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ANT1, η κυρία Κεραμέως υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στην επιφάνεια οι πρώτες καταγγελίες, δόθηκε εντολή να διεξαχθεί έρευνα, μέχρι τέλους.
«Κάναμε πράξη αυτό που είπαμε από την πρώτη στιγμή, έρευνα μέχρι τέλους για να μην υπάρχει καμία απολύτως σκιά», τόνισε.
«Από την πρώτη στιγμή στο υπουργείο Εσωτερικών, μαζί με τον κύριο Λιβάνιο, δώσαμε οδηγία για διενέργεια εσωτερικού ελέγχου για να δούμε όλες τις διαδικασίες, για να δούμε αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσής τους», σημείωσε.
«Αν έρθει το πόρισμα και μας υποδείξει ότι έχουμε τρόπους να βελτιώσουμε τις διαδικασίες, εμείς εδώ είμαστε να βγούμε μπροστά και να το κάνουμε συνολικά για την καλύτερη προστασία προσωπικών δεδομένων», είπε.
Εξήγησε ότι: «Ξέρουμε πλέον τι είχε συμβεί. Έλληνες που είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν στις εκλογές του 2023, για κάποιους εξ αυτών, είχαν δοθεί τα e-mail τους από συνεργάτη του τότε γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, στην Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου.
Αυτά έγιναν την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου, ήταν ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Δόθηκαν στον κ. Θεοδωρόπουλο γενικό γραμματέα απόδημου ελληνισμού στη Νέα Δημοκρατία και από εκεί στάλθηκαν στην Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου. Βλέπετε ότι η Κυβέρνηση θέλησε να φτάσει μέχρι το τέλος».
Στη συνέχεια δήλωσε: «Μιλάμε για μία έκνομη ενέργεια, από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο που αποδίδεται σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Για αυτό έχουμε διατάξει εσωτερικό έλεγχο από την πρώτη στιγμή για να δούμε όλες τις διαδικασίες. Αν το πόρισμα μας πει ότι υπάρχει τρόπος για να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, εδώ είμαστε για να το κάνουμε».
Για όσα υποστηρίζουν ΠαΣοΚ και ΣΥΡΙΖΑ: «Τι ακριβώς μου αποδίδουν τα κόμματα. Ότι μεταξύ των εκλογικών διαδικασιών, δηλαδή Μάιο και Ιούνιο, που ήμουν εγώ; Ήμουν υπουργός Παιδείας και εν συνεχεία υποψήφια βουλευτής. Μιλάμε για μια περίοδο πολύ συγκεκριμένη στην οποία είχαμε υπηρεσιακή κυβέρνηση για μια συγκεκριμένη ενέργεια η οποία έχει αποδοθεί. Ποιες ευθύνες έχω; Ο λαϊκισμός έχει ένα όριο. Αυτή η Κυβέρνηση βγήκε και είπε ότι αυτό θα το διερευνήσω και αυτό έγινε».