
«Η μείωση των λιμενικών τελών από 1ης Μαΐου θα περάσει απευθείας στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4, «μετά τη σημαντική κίνηση που έκανε η κυβέρνηση και την πτώση της τιμής του πετρελαίου κατά 8%, εκτίμησε ότι η ακτοπλοϊκή αγορά θα συγκρατήσει τις τιμές των εισιτηρίων».
Όπως υποστήριξε, αυτές τις μέρες του Πάσχα για τις ελληνικές οικογένειες, οι εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια φτάνουν το 20% και 30%.
Ο Κικίλιας επισκέφθηκε και το λιμάνι του Πειραιά. Εκεί δήλωσε ότι η μείωση των λιμενικών τελών θα είναι 50% και επανέλαβε ότι θα περάσει απευθείας σε μείωση τιμών των εισιτηρίων.
«Από 1η Μαΐου θα ισχύει μείωση 50% των λιμενικών τελών σε όλα τα λιμάνια της χώρας και τους παραχωρησιούχους. Αυτό θα περάσει απευθείας σε μείωση τιμών των εισιτηρίων ώστε να συγκρατηθούν και να ανασχεθούν οι τιμές. Θυμίζω ότι η αγορά είχε προαναγγείλει αυξήσεις στα εισιτήρια, έχω την αίσθηση ότι αυτό δεν θα συμβεί πλέον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.
Αναλυτικά ο κ. Κικίλιας ανάφερε:
«Χρόνια πολλά σε όλους, είναι η Μεγάλη Εβδομάδα, είναι άγιες μέρες, είναι η σταύρωση και η ανάσταση Κυρίου. Με χαρά βλέπουμε πυκνή κίνηση και πολλούς ταξιδιώτες στο μεγάλο λιμάνι στον Πειραιά. Τους ευχόμαστε καλό ταξίδι με ασφάλεια πρώτα απ’ όλα. Παρακαλώ θερμά για μεγάλη προσοχή και στην έξοδο των εκδρομέων και στην επιστροφή τους.
Για τον λόγο αυτό μόνιμα πλέον στον Πειραιά θα υπάρχουν άλλοι 50 λιμενικοί και αυτό που ζητάμε από όλο τον κόσμο είναι ότι το Λιμενικό Σώμα και όλοι οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Ναυτιλίας είναι εδώ για να εξυπηρετούν τους επιβάτες, με σεβασμό, με εκτίμηση, αλλά με κανόνες ασφαλείας να τηρούνται απ’ όλους, για την ασφάλεια όλων και για την τάξη που πρέπει να επικρατεί στον Πειραιά και σε όλα τα λιμάνια της χώρας» ανέφερε αρχικά ο υπουργός.
Αμέσως μετά, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «από 1η Μαΐου θα ισχύει μείωση 50% των λιμενικών τελών σε όλα τα λιμάνια της χώρας και τους παραχωρησιούχους. Αυτό θα περάσει απευθείας σε μείωση τιμών των εισιτηρίων ώστε να συγκρατηθούν και να ανασχεθούν οι τιμές. Θυμίζω ότι η αγορά είχε προαναγγείλει αυξήσεις στα εισιτήρια, έχω την αίσθηση ότι αυτό δεν θα συμβεί πλέον.
Κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων και μηνών έχουμε και άλλα πράγματα να ανακοινώσουμε. Όπως για παράδειγμα, από τη στιγμή που στα ταχύπλοα δεν αλλάζει το καύσιμο, κι αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς, περιμένουμε να δούμε και θα δούμε καλύτερες τιμές και σημαντικές εκπτώσεις και στήριξη για την ελληνική οικογένεια, τα παιδιά μας, την κοινωνία και σε αυτό το κομμάτι. Σε κάθε περίπτωση θέλω να πω ότι αν κάνετε το ρεπορτάζ θα δείτε ότι τις μέρες αυτές υπάρχουν εκπτώσεις 20% και 50% για οικογένειες και φοιτητές».