Σε αντίθεση με σχεδόν όλους τους προηγούμενους πρωθυπουργούς, ο Λι δεν έχει εμπειρία εργασίας σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης. 

Ο Λι, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως εργαζόμενος σε αντλιοστάσιο άρδευσης κοντά στην πόλη του, ανέβηκε σταθερά στις βαθμίδες της τοπικής κυβέρνησης, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ήταν ο επικεφαλής του επιτελείου του Σι στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν ο Κινέζος ηγέτης ήταν επικεφαλής του κόμματος της Zhejiang.

Το 2017, ο Λι διορίστηκε γραμματέας του κόμματος της Σαγκάης -ένδειξη του υψηλού βαθμού εμπιστοσύνης του προέδρου προς αυτόν. 

Τώρα, υπό την ιδιότητά του ως πρωθυπουργού και επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της Κίνας, του Κρατικού Συμβουλίου, θα είναι υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία της χώρας καθώς και για τη μακροοικονομική πολιτική.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα έναν στόχο ανάπτυξης «περίπου 5 τοις εκατό» για το 2023, έναν από τους χαμηλότερους των τελευταίων δεκαετιών, καθώς η νούμερο δύο οικονομία του κόσμου αντιμετωπίζει πιέσεις.

Ο 63χρονος Λι έλαβε σχεδόν κάθε ψήφο από τους περισσότερους από 2.900 αντιπροσώπους στο Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο, μια ημέρα αφότου ο Σι επιλέχτηκε ομόφωνα από τους βουλευτές για μια τρίτη θητεία ως πρόεδρος.