Μιλώντας μέσω βίντεο σε συνέδριο στην κινεζική πρωτεύουσα, ο Wang την Κυριακή κατηγόρησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, λέγοντας ότι το Πεκίνο έχει «απορρίψει κατηγορηματικά» την «λανθασμένη πολιτική της Ουάσιγκτον για την Κίνα», μεταδίδει το Al Jazeera.

«Σε ό,τι αφορά την κρίση στην Ουκρανία, υποστηρίξαμε με συνέπεια τις θεμελιώδεις αρχές της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας, χωρίς να ευνοούμε τη μία ή την άλλη πλευρά, ή να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, ακόμη λιγότερο επιζητώντας εγωιστικά οφέλη από την κατάσταση», είπε ο Wang.

Πρόσθεσε ότι η Κίνα «θα εμβαθύνει τη στρατηγική αμοιβαία εμπιστοσύνη και την αμοιβαία επωφελή συνεργασία» με τη Ρωσία. Πολεμικά πλοία των δύο χωρών πραγματοποίησαν κοινές ναυτικές ασκήσεις στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας την περασμένη εβδομάδα.

Ο Γουάνγκ είπε ότι το διμερές εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών πλησιάζει τον στόχο των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων «με ταχύτερο ρυθμό», προσθέτοντας ότι τα μεγάλα επενδυτικά έργα βρίσκονται σε καλό δρόμο.