Τον κώδωνα του κινδύνου της παραγραφής, που αναμένεται να επέλθει τον επόμενο μήνα (Μάιος 2016), έκρουσε την Πέμπτη, μέσω σχετικού υπομνήματος προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θ. Καμπαγιάννης είχε καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση του πογκρόμ ήδη από τις 12/05/2014.

Το ρατσιστικό έγκλημα που συντελέστηκε μεταξύ 10 και 14 Μαΐου του 2011 με γροθιές, ρόπαλα, κλομπ και μαχαίρια είχε ως τραγικό απολογισμό έναν νεκρό και πάνω από εκατό χτυπημένους μετανάστες, εκ των οποίων οι 20 μεταφέρθηκαν βαριά τραυματισμένοι σε νοσοκομεία.

Ο μετανάστης που δολοφονήθηκε με τουλάχιστον τέσσερις μαχαιριές ονομαζόταν Αλίμ Αμπντούλ Μάναν, καταγόταν από το Μπανγκλαντές και ήταν μόλις 21 ετών.


30 Χρυσαυγίτες

Η ίδια η Χρυσή Αυγή μέσα από την επίσημη εφημερίδα της έχει ομολογήσει ότι οι προσαχθέντες για τα επεισόδια «ήταν 30 χρυσαυγίτες» και ότι ο μοναδικός δράστης που καταδικάστηκε ήταν «συναγωνιστής».

Με το υπόμνημά του ο Θ. Καμπαγιάννης ζητεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την αποτροπή της παραγραφής.