Υπάλληλος καταστήματος καφέ και γλυκών στην οδό Τσιμισκή αποφάσισε να προσφέρει στους περαστικούς… τετράποδους το καθημερινό κολατσιό τους, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του GRTimes. «Χρειάστηκε μόνο θετική σκέψη, χαμόγελο και αγάπη» όπως αναφέρει και η επιγραφή στην ταΐστρα, που έχει τοποθετήσει η υπάλληλος έξω από το κατάστημα, ώστε να τρέφονται καθημερινά τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής, τα οποία αδυνατούν να εξασφαλίσουν τη ζεστασιά ένα σπιτικού, αλλά και την τροφή τους, επί μονίμου βάσεως.

Η Λαμπρινή Ταϊμπαλή, εργαζόμενη στην επιχείρηση και εμπνεύστρια αυτής της ανιδιοτελούς ιδέας, μιλάει στο GRTimes για το σκεπτικό της απόφασης και μας μεταφέρει την δική της όμορφη οπτική για τα αδέσποτα ζώα, καλώντας μας να την υιοθετήσουμε.

“Βλέποντας να περνάνε καθημερινά πολλά αδέσποτα σκυλάκια σκέφτηκα επειδή αγαπάμε τα ζώα να κάνουμε αυτή την κατασκευή” αναφέρει.


“Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που δίνουν μάχη καθημερινά για την επιβίωση τους” επισημαίνει, ενώ υποστηρίζει ότι ο δήμος θα έπρεπε να λάβει περισσότερα μέτρα και να μεριμνήσει, ώστε να μειωθούν σημαντικά τα ποσοστά των αδέσποτων ζώων. “ Όσοι μπορούν να παραδειγματιστούν και να ακολουθήσουν”, τονίζει τέλος περνώντας το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας και κινητοποίησης σε όσους δεν είναι επαρκώς ευαισθητοποιημένοι στη νοοτροπία της φιλοζωίας.

Αδέσποτα: Το φαινόμενο που έγινε μάστιγα στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμη παιδεία στην αντιμετώπιση των ζώων. Κακοποίηση, εγκατάλειψη, φόλες ακόμη και η αγορά ενός ζώου λες και πρόκειται για εμπορευόμενο είδος μας κατατάσσει στον “πάτο” των χωρών σχετικά με την συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα.

Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη που αντιμετωπίζει το μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, με αριθμούς που ξεπερνάνε τα 3 εκατομμύρια σκυλιά στους δρόμους, τα οποία αδυνατούν να επισιτιστούν επαρκώς, να επιβιώσουν από τις καιρικές συνθήκες και τις αρρώστιες, αλλά και να γλιτώσουν από το “μένος” των ανθρώπων.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει σωστή ενημέρωση και παροχή Παιδείας σε όλους όσοι σκοπεύουν να υιοθετήσουν ένα ζώο, ώστε να πάψει να διαιωνίζεται αυτή η παθογένεια. Τα ζώα έχουν ψυχή και αξίζουν σεβασμό και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, όπως αυτή που προσφέρει καθημερινά και αδιάκοπά η κυρία Ταϊμπαλή.