«Παρά τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης ότι θα προηγηθούμε στην επαναφορά της κανονικής λειτουργίας, δεν έχει ακόμη καθοριστεί ημερομηνία κατάργησης των τμημάτων Covid -19 και επαναλειτουργίας κλινικών κατά ιατρική ειδικότητα. Αν συνυπολογίσουμε την ανθεκτικότητα της πανδημίας και την συνεχή ροή εισαγωγών στο νοσοκομείο μας καμία υπόσχεση δεν είναι καθησυχαστική» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου την Παρασκευή 21 Μαΐου και πορεία προς την Α’ Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής (ΥΠΕ), με αίτημα, μεταξύ άλλων, την άμεση επαναλειτουργία όλων των κλινικών ανά ιατρική ειδικότητα, επανέναρξη των χειρουργείων και Εξωτερικών Ιατρείων, επιστροφή του νοσοκομείου στη Γενική Εφημερία.

Τη στήριξή της στην κινητοποίηση του Σωματείου εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). «Συνάδελφοι, στηρίζουμε και καλύπτουμε την κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ε.Ε.Σ. την Παρασκευή 21/05/2021 στις 8πμ στην Πύλη του Νοσοκομείου και πορεία στην 1η ΥΠΕ για την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου στη Γενική Εφημερία» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της και υπογραμμίζει ότι ο Ερυθρός Σταυρός «έως τώρα παραμένει Ειδικό Νοσοκομείο  αποκλειστικά για περίθαλψη περιστατικών κορονοϊού χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Ερυθρού Σταυρού

Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας και την Α’ ΥΠΕ, δεν φαίνεται να μπαίνει τέλος στη λειτουργία του Ερυθρού Σταυρού ως νοσοκομείο μίας νόσου. Παρά τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης ότι θα προηγηθούμε στην επαναφορά της κανονικής λειτουργίας, δεν έχει ακόμη καθοριστεί ημερομηνία κατάργησης των τμημάτων Covid -19 και επαναλειτουργίας κλινικών κατά ιατρική ειδικότητα. Αν συνυπολογίσουμε την ανθεκτικότητα της πανδημίας και την συνεχή ροή εισαγωγών στο νοσοκομείο μας καμία υπόσχεση δεν είναι καθησυχαστική.

Κάθε μήνα που το νοσοκομείο μένει κλειστό χάνονται 700 χειρουργεία χάνονται από ασθενείς που τα έχουν ανάγκη, 5000 ραντεβού σε τακτικά ιατρεία και πάμπολλες διαγνωστικές εξετάσεις και μικροεπεμβάσεις.

Ένα νοσοκομείο πυλώνας στην αντιμετώπιση των επειγόντων λείπει από τη Γενική Εφημερία, με τους εξειδικευμένους ιατρούς σε παθολογικά περιστατικά, τραύμα, αγγειακά συμβάντα καρδιολογικά επείγοντα κτλ

Οι εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού ζητάμε:

  • Άμεση επαναλειτουργία όλων των κλινικών ανά ιατρική ειδικότητα, επανέναρξη των χειρουργείων και Εξωτερικών Ιατρείων, επιστροφή του νοσοκομείου στη Γενική Εφημερία.
  • Αντιμετώπιση περιστατικών Covid -19 κατά αναλογία ίδια με τα υπόλοιπα τριτοβάθμια νοσοκομεία της Αττικής
  • Επίσπευση των κρίσεων μόνιμων ιατρών, ειδικά συναφών ειδικοτήτων με την Covid -19
  • Μονιμοποίηση των επικουρικών ιατρών και νοσηλευτών, ελάχιστη αναγνώριση της συμμετοχής τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας
  • Ένταξη των εργαζομένων στην υγεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων, για κάλυψη των πολλών  κενών οργανικών θέσεων (>40% συνόλου)

Συμμετέχουμε όλοι στη συγκέντρωση την Παρασκευή 21/5/2021 στην Πύλη του Νοσοκομείου και σε πορεία στην Α’ ΥΠΕ