Η ΕΝΕΔΕΠ καταγγέλλει πως το συγκεκριμένο φορτίο «σχετίζεται άμεσα με τον αιματηρό πόλεμο σε βάρος του παλαιστινιακού λαού», δηλώνοντας αποφασισμένη να σταματήσει την εκφόρτωση. «Στόχος μας είναι να μπλοκάρουμε στην πράξη τη μεταφορά του φονικού φορτίου. Δεν θα βάψουμε τα χέρια μας με αίμα, δεν θα γίνουμε συνένοχοι», υπογραμμίζει το σωματείο στην ανακοίνωσή του. «Δεν θα επιτρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά να μετατραπεί σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.», προσθέτει.
Το σωματείο επιτίθεται και στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί για υποκρισία: «Δήθεν δεν ήξερε για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά μια χαρά γνωρίζει και επιτρέπει τη μεταφορά πολεμικών φορτίων που αιματοκυλούν λαούς. Είναι επικίνδυνοι και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα κέρδη των μονοπωλίων».
Την κινητοποίηση στηρίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ενώ συμμετοχή έχει ανακοινώσει και η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο.