Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) μαζί με τους Αγροτικούς Συλλόγους, προ ημερών προχώρησαν στη λήψη πρωτοβουλιών για να αναδειχθούν και να διεκδικηθούν, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, «τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και όλων των πλημμυροπαθών, σε συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας, των σωματείων-φορέων της περιοχής».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκατοντάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους, αλλά και εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι από τον Παλαμά και την Καρδίτσα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκατοντάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους, αλλά και εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι από τον Παλαμά και την Καρδίτσα.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, επισήμανε μεταξύ άλλων πως «Ήρθαμε εδώ συμβολικά για αναδείξουμε την κοροϊδία του κράτους και για να εκφράσουμε την αγωνία και το φόβο χιλιάδων ανθρώπων που με την πρώτη βροχή τρέχουν να βρουν είτε ψηλά σπίτια, είτε ψηλές περιοχές για να γλιτώσουν. Τα αναχώματα είναι ακόμα “σπασμένα”, με την πρώτη βροχή το νερό θα πλημμυρίσει τα χωριά μας. Τα αντιπλημμυρικά έργα έπρεπε να έχουν ήδη ολοκληρωθεί».

Ο Κ. Τζέλλας υπογράμμισε ότι οι κινητοποιήσεις πρέπει να είναι «πιο μαζικές και δυναμικές γιατί έχει αποδειχθεί από παλιότερες κινητοποιήσεις ότι μόνο έτσι μπορούμε να επιβάλλουμε λύσεις στα αιτήματά μας. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας διώξουν από τον τόπο μας. Δεν θα ξενιτευτούμε. Θέλουμε τη ζωή μας πίσω και πρέπει να τη διεκδικήσουμε. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα και σας θέλουμε όλους κοντά μας».

Πηγή: 902.gr