«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ πληροφορήθηκε για την κατάρρευση του πληροφοριακού συστήματος του ΓΝΑ «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας στις 9 Απριλίου 2024. Για πολλές ώρες οι συνάδελφοι κλήθηκαν να διεκπεραιώσουν τη βάρδια τους χωρίς να υπάρχει γραμμή τηλεφώνου και σύστημα που να στηρίζει την πραγματοποίηση εργαστηριακών εξετάσεων, απεικονίσεων ή εισαγωγών. Κατά τη διάρκεια της βλάβης οι γιατροί βασίζονταν μόνον στην κλινική τους κρίση ασκώντας ιατρική περασμένων δεκαετιών. Στη συγκεκριμένη εφημερία σημειώθηκε ρεκόρ προσελεύσεων σε περιπατητικούς ασθενείς, ΕΚΑΒ και εισαγωγές», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ.

«Η ασφάλεια των ασθενών και των συναδέλφων ετέθη σε κίνδυνο, ενώ οι τελευταίες εισαγωγές τοποθετήθηκαν σε κλίνη το επόμενο βράδυ της γενικής εφημερίας», αναφέρει το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών τονίζοντας πως η διοίκηση του νοσοκομείου ήταν απούσα και δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όπως και σε πολλά άλλα. Ζητάμε να δοθούν άμεσα λύσεις», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ που καλεί σε κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτίριο της Διοίκησης, την Τετάρτη 24 Απριλίου στη 1 το μεσημέρι, με ταυτόχρονη στάση εργασίας για το διάστημα 12.00 – 15.00 για όσους συμμετέχουν.