Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησαν μαχητική παρέμβαση – κινητοποίηση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου τις προηγούμενες μέρες είχε καταπλεύσει το γιγαντιαίο αμερικανικό μεταγωγικό «ARC Endurance», που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού του στρατού των ΗΠΑ, που θα προωθηθεί μέσω του οδικού και του σιδηροδρομικού δικτύου προς χώρες της Βαλκανικής και της Βαλτικής.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», «καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή έξω οι βάσεις και οι Νατοϊκοί», «ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός» και «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», έδειξαν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς αλλά και στις αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Επίσης έγραψαν συνθήματα σε στρατιωτικά κοντέινερς όπως «NATO killers go home», δηλώνοντας ότι είναι ανεπιθύμητοι οι φονιάδες των λαών.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, ο οποίος δήλωσε: «Η σημερινή κινητοποίηση εκφράζει τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού της Θράκης, του λαού όλης της Ελλάδας απέναντι στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και στα καράβια τους που κουβαλάνε τα φορτία του θανάτου προκειμένου να ρίξουν κι άλλο λάδι στον πόλεμο που μαίνεται στο έδαφος της Ουκρανίας. Να απεμπλακεί τώρα η χώρα μας από αυτόν τον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κανένας Έλληνας φαντάρος στο εξωτερικό, κανένα πολεμικό υλικό να μην φύγει έξω από τη χώρα μας. Το απαιτεί η ειρήνη, το απαιτεί η φιλία των λαών. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο στο ίδιο αντιιμπεριαλιστικό μονοπάτι, έτσι ώστε οι λαοί να απαλλαγούν μια κι έξω από τα δεινά του πολέμου και την καταπίεση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».