– «Θα υπάρξει ενημέρωση και θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τα κρούσματα που εντοπίζονται σε χώρους εργασίας;», ήταν το πρώτο ερώτημα που έθεσε, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες και επώνυμες καταγγελίες συνδικαλιστών, ιδιαίτερα για την κατάσταση στα σούπερ μάρκετ.

– «Θα υπάρξει διαφάνεια και ενημέρωση για το πόσοι γιατροί» έχουν νοσήσει με κορονοϊό, ήταν το δεύτερο ερώτημα.

– «Θα υπάρξει διαφάνεια για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στα νοσοκομεία που όταν βγαίνουν συνδικαλιστές, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και τα αναδεικνύουν τους απειλούν με διώξεις;», ρώτησε επίσης ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Όπως αναφέρει ο 902.gr, η τοποθέτησή του έγινε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το λαθρεμπόριο,στο οποίο έχουν ενταχθεί οι τροπολογίες για τη διατίμηση των τεστ για τον κορονοϊό και για τη διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ.

Ως προς τη διατίμηση υπογράμμισε πως η επιβολή πλαφόν επιβεβαιώνει το όργιο κερδοσκοπίας που έγινε εδώ και οκτώ μήνες για το οποίο «η κυβέρνηση σφύριζε αδιάφορα». Ανέφερε ακόμη πως με αυτή την απόφαση η κυβέρνηση μπαίνει σε μια νέα διαπραγμάτευση, «σε ένα νέο παζάρι» με τα ιδιωτικά διαγνωστικά, τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Επανέλαβε δε τη θέση του ΚΚΕ ότι θα έπρεπε να είναι δωρεάν όλα τα τεστ, «να γίνει μαζικός έλεγχος του λαού, πρώτα και κύρια των εργαζομένων και των υγειονομικών». Όπως σημείωσε, γι’ αυτό χρειάζεται επίταξη του ιδιωτικού τομέα, άρα και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.