Ιδιαίτερα αυστηρή είναι η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος με αφορμή την ρητή ομολογία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο οποίος σε συνέντευξη το πρωί της Τρίτης είπε πως παρά τις συμβουλές λοιμωξιολόγων για επιβολή μέτρων καραντίνας στη Θεσσαλονίκη πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου, όπου υπήρξε μεγάλος συνωστισμός και δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, αυτά δεν επιβλήθηκαν «από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη».

Διαβάστε αναλυτικά

Ωμή παραδοχή εγκληματικών επιλογών από την κυβέρνηση κόντρα στους λοιμωξιολόγους για τη Θεσσαλονίκη

«Η ομολογία Γεωργιάδη ότι η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις λοιμωξιολόγων για επιβολή καραντίνας πριν τον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, αποδεικνύει τόσο τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, όσο και το γεγονός ότι τα κριτήρια των κυβερνητικών αποφάσεων και παλινωδιών δεν είναι επιστημονικά, αλλά πολιτικά», επισημαίνει ο Περισσός στην ανακοίνωσή του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των πολιτικών και όχι επιστημονικών κριτηρίων, όπως αναφέρει το ΚΚΕ, αποτελεί και το γεγονός ότι λίγες ημέρες αργότερα η κυβέρνηση «φρόντισε να δείξει όλη της την πυγμή, απαγορεύοντας τις συμβολικές κινητοποιήσεις για το Πολυτεχνείο, που τηρούσαν όλα τα υγειονομικά μέτρα και παρά το γεγονός ότι ως προς αυτό δεν υπήρξε καμία σχετική εισήγηση της επιτροπής ειδικών», επισημαίνει.

Τέλος το ΚΚΕ σημειώνει ότι «τέτοιες παραδοχές και πρακτικές αποτελούν τον καλύτερο χορηγό των ανορθολογικών απόψεων και συμπεριφορών».