
«Μια νέα οικονομική αφαίμαξη των λαϊκών οικογενειών βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς, στην προσπάθειά τους να "αποδράσουν" για λίγες μέρες, έρχονται αντιμέτωπες με τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που έχουν διαμορφώσει οι συνεχείς αυξήσεις των τελευταίων ετών» αναφέρει το ΚΚΕ.
«Αποτελεί πρόκληση να παρουσιάζει η κυβέρνηση σαν επιτυχία το ενδεχόμενο να μην αυξηθούν ξανά οι τιμές των ακτοπλοϊκών από 1η Μαΐου, ή να αυξηθούν “λίγο”, σαν αποτέλεσμα του νέου δώρου ύψους 35 εκατομμυρίων ετησίως που έκανε στους ακτοπλόους εφοπλιστές, με τη μείωση των λιμενικών τελών κατά 50% και που προστίθεται στα πολλά που ήδη απολαμβάνουν» προσέθεσε.
«Τα χρήματα που θα λείψουν από τα κρατικά ταμεία, θα καλυφθούν από τους πανάκριβους “πράσινους” φόρους και “περιβαλλοντικά” τέλη που πληρώνει ο λαός, καθώς το πρόσχημα των νέων αυξήσεων ήταν η υποχρέωση αντικατάστασης των καυσίμων, με άλλα, πιο “πράσινα” και προφανώς πολύ πιο ακριβά, στο πλαίσιο της στρατηγικής της “πράσινης” μετάβασης της ΕΕ και των σχετικών οδηγιών που έχουν υπερψηφίσει στο ευρωκοινοβούλιο η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι λαϊκές οικογένειες, είτε ως επιβάτες, είτε ως φορολογούμενοι» προσθέτει.
«Αυτό που απαιτείται να γίνει εδώ και τώρα είναι να μειωθούν κατά 50% τα εισιτήρια και τα ναύλα επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων, χωρίς να δοθούν νέες επιδοτήσεις και προνόμια στους εφοπλιστές. Να εξασφαλιστεί δωρεάν μετακίνηση για ανέργους, φοιτητές, στρατευμένους, ΑμεΑ και χρονίως πάσχοντες, μειωμένα εισιτήρια για συνταξιούχους, αναπληρωτές, πολύτεκνους κ.λπ. Να σταματήσει το αίσχος με τους μαθητές πάνω από 10 ετών να πληρώνουν κανονικά εισιτήρια ενηλίκου!» καταλήγει.
ενταξει παιδια επεσε απλετο φως στο θεμα - δεν πιστευω να εχει κανεις αμφιβολίες?
Αν έχω αμφιβολίες ή όχι είναι και αυτό απόρρητο.
https://www.youtube.com/watch?v=vH0z4RT-i7g
δεν γνωριζε τον μητσοτακη ο δημητριαδης
-τί σημαίνει τσικαμπούμ κατηγορούμενε;
-τίποτα θείε... (οπ)... ε... συγνώμη... κύριε δικαστά ήθελα να πώ...
-μπράβο παιδί μου. πες μας τώρα, τί σημαίνει τσικαμπούμ;
-ε να κυριε δικαστά, είμαι γλωσσοπλάστης και στην προσπάθεια μου να αποδώσω την χαριτωμενιά της αριστείας δημιούργησα αυτή τη λέξη, χωρίς να το πολυκαταλάβω, καταλάβατε;
-μπράβο παιδί μου. ελεύθερος!
Αυτό που επικαλούνται απόρρητο ενώ δεν υπάρχει τέτοιο!!!
Α ρε δουλεμα ππυ πεφτει, πηρε το χαρτζιληκι απο το θειο του ο ανηψιος και ολα κρεμα... α ρε μπανανια που μας εχετε καταντησει γαμω το σπιτακι σας