«Η προσωρινή και εύθραυστη εκεχειρία δεν μπορεί να εφησυχάσει κανέναν και να σκεπάσει τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το Ισραηλινό κράτος. Το ΚΚΕ συνεχίζοντας τις πολύμορφες εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων, που εμπνέει τη λαϊκή πάλη των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο» προσθέτει η ανακοίνωση και επισημαίνει στη συνέχεια:

«Με τη διαχρονική στήριξη των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, μεταξύ άλλων και της ελληνικής κυβέρνησης και των συμμάχων τους, εντείνεται η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους στην Παλαιστίνη και την ευρύτερη περιοχή, σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού και με κίνδυνο μιας ευρύτερης ανάφλεξης. Η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι η πλευρά της κοινωνικής προόδου, του τερματισμού κάθε ξένης κατοχής με τους λαούς νοικοκύρηδες στους τόπους τους. Σήμερα, είναι ακόμα πιο αναγκαία η ενίσχυση της διεθνιστικής αλληλεγγύης και δράσης ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων».

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση του κόμματος τονίζει:«Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να παραμερίσει τη βρώμικη προπαγάνδα των υποστηρικτών της ισραηλινής κατοχής και να συνεχίσει σταθερά να εκφράζει ακόμη πιο ενεργά την πολύμορφη αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό, καταδικάζοντας τα καθημερινά εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής σε βάρος των Παλαιστινίων για:

–Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και των συνεπειών της.

–Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα της 4ης Ιουνίου του 1967.

–Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

–Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και άλλων πολιτικών κρατούμενων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!»