Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, ο πρωθυπουργός «αδειάζει» τα λαϊκά στρώματα και υποστηρίζει τους ντόπιους φαρμακοβιομήχανους. Σχετικά με την πρόσληψη 4.500 ανθρώπων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, το ΚΚΕ κάνει λόγο για σταγόνα στον ωκεανό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Όσο και αν προσπάθησε ο πρωθυπουργός, περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, να διαφοροποιηθεί από την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, τελικά δεν τα κατάφερε.
Αιτία είναι η συμφωνία με τη στρατηγική της ΕΕ και στο χώρο της Υγείας, Πρόνοιας και Φαρμάκου.
Ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του ενταφιάζει ακόμα και στα λόγια “τη δωρεάν” – δημόσια Υγεία, που μέχρι πριν τις εκλογές ψέλλιζε ακόμα το κόμμα του. Ενώ με καθαρότητα υποστήριξε τους ντόπιους φαρμακοβιομήχανους.
Το μόνο “δωρεάν”, με την κατάργηση των 5 ευρώ, θα είναι η είσοδος στις δημόσιες μονάδες Υγείας, αλλά η έξοδος απ’ αυτές θα ’ναι με μεγάλες πληρωμές από τους ασθενείς για σειρά εξετάσεων που δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Είναι τουλάχιστον ντροπή να υπόσχεται στους ανασφάλιστους ότι θα 'χουν την ίδια αντιμετώπιση με τους ασφαλισμένους, δηλαδή ότι και αυτοί θα πληρώνουν “τα μαλλιά της κεφαλής τους”.
Εξάλλου, αυτό το καθεστώς υπήρχε και με την προηγούμενη κυβέρνηση και το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορούν οι ανασφάλιστοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, μετανάστες, νέοι, γυναίκες να κάνουν εξετάσεις και να πάρουν τα απαραίτητα φάρμακα.
Τέλος, η μεγάλη εξαγγελία της κυβέρνησης, που περίμεναν όλοι (υγειονομικοί και ασθενείς), για μαζικές προσλήψεις, αποδείχτηκε “άνθρακες ο θησαυρός”. Γιατί οι 4.500 προσλήψεις ήδη ήταν προγραμματισμένες και διακηρυγμένες και από την προηγούμενη κυβέρνηση και είναι σταγόνα στον ωκεανό, ακόμα και για την κάλυψη των “μνημονιακών” κενών θέσεων και βέβαια απέχουν από την κάλυψη των πραγματικών αναγκών για δημόσιο – δωρεάν σύστημα Υγείας για το λαό.
Κουβέντα δεν ακούσαμε για τις εργασιακές σχέσεις αυτού του προσωπικού που θα απασχοληθεί. Μήπως γιατί θα συνεχιστεί το καθεστώς της ελαστικής και μερικής απασχόλησης;
Τελικά, “ώδινεν όρος και έτεκεν μυν”!».