Το ΚΚΕ για χρόνια κατήγγειλε την ύπαρξη των συνδικαλιστικών συντάξεων και ζητούσε την κατάργησή τους, αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος
«Κυβέρνηση, κόμματα του συστήματος και οι μηχανισμοί τους παριστάνουν ότι δεν γνώριζαν την ύπαρξη του γνωστού Ταμείου των εργατοπατέρων, όταν προκλητικά και για χρόνια αγνοούσαν τη θέση του ΚΚΕ και των συνδικαλιστών του που κατήγγελλαν την ύπαρξή του και απαιτούσαν να καταργηθεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ υπογραμμίζεται ότι «σκόπιμα αποσιωπούν ότι αυτές τις συντάξεις της ντροπής δεν τις έπαιρναν οι συνδικαλιστές στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, ότι στο παρελθόν υπήρξαν κάποιοι κομμουνιστές συνδικαλιστές που διαγράφηκαν από το Κόμμα επειδή δεν εφάρμοσαν αυτή τη θέση του Κόμματος».
Το ΚΚΕ επίσης προσάπτει στην κυβέρνηση, τα κόμματα του συστήματος και στους μηχανισμούς τους πως «κρύβουν ότι οι συνδικαλιστικές συντάξεις είναι μόνο μια μορφή χρηματικής επιβράβευσης των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών» και προσθέτει πως ακόμα και αν τις καταργήσουν, «θα συνεχίσουν να τους στηρίζουν με άλλους τρόπους, γιατί αυτοί οι συνδικαλιστές είναι πολύ χρήσιμοι και αναντικατάστατοι για τους καπιταλιστές και το σύστημα».