Δεν διευκρινίστηκε το διάστημα της αναστολής, παρά μόνο ότι «τάχιστα» θα ακολουθήσει και δεύτερη μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής πρώτης Μελέτης.

Ο καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Κωνσταντίνος Σπυράκος, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα Μαζί» επισήμανε πως «η συνήθης τακτική σε τέτοια έργα είναι να γίνεται συνεχής παρακολούθηση και μάλιστα με βάση συγκεκριμένη διαδικασία».

Όπως συμπλήρωσε, «η πρακτική λέει ότι γίνεται έλεγχος με διάφορες μεθόδους και μάλιστα υπάρχει τεχνολογία με την οποία μπορείς να εντοπίσεις πού υπάρχει πρόβλημα και το μέγεθός του. Με αυτόν τον τρόπο παρεμβαίνεις προτού επιδεινωθεί και το επισκευάζεις. Γιατί αν δεν παρέμβεις άμεσα και το αφήσεις, με την πάροδο του χρόνου υπάρχει και μεγαλύτερη επιδείνωση και μεγαλύτερο κόστος».

Γ. Βρούτσης: Μόνο στο στέγαστρο Καλατράβα το πρόβλημα στατικότητας στο ΟΑΚΑ

«Μετά από την απόφαση του πρωθυπουργού, τον Ιούλιο του 2021 για αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, ανατέθηκαν σχετικές μελέτες και τώρα ήρθε στα χέρια μου το πόρισμα της μελέτης από την κοινοπραξία στην οποία ανατέθηκε μετά από διαδικασία 6 μηνών. Η μελέτη ήρθε στα χέρια μου προχθές και οδήγησε στην απόφαση για κλείσιμο του ΟΑΚΑ», είπε ο Γιάννης Βρούτσης, από την τηλεοπτική συχνότητα του ΑΝΤ1.

Είπε επίσης ότι «τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι η στατική επάρκεια δεν είναι αυτή που θα έπρεπε και αυτό οδηγεί σε ανασφάλεια για την στατικότητα των στεγάστρων και μας οδήγησε σε αυτήν την απόφαση», και πως πρώτο μέλημα ήταν «να διασφαλίσουμε την αυτονόητη προτεραιότητα της ασφάλειας των αθλητών, προπονητών και φιλάθλων του ΟΑΚΑ, που είναι η “καρδιά του αθλητισμού” της χώρας μας».

Όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η πρακτική των προηγούμενων ετών, ο Γιάννης Βρούτσης είπε πως «επί κυβέρνησης Σαμαρά, ο Γιάννης Ανδριανός δέσμευσε 8 εκατομμύρια ευρώ για την μελέτη στατικότητας των στεγάστρων Καλατράβα, όμως άλλαξε η Κυβέρνηση και δεν υπήρξε εξέλιξη και δεν γνωρίζω το γιατί», αφήνοντας σαφή αιχμή για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόβλημα για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού

Πρόκειται για μία εξέλιξη που έχει ιδιαίτερες επιπτώσεις για τον Παναθηναϊκό, όσον αφορά τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια, καθώς το ΟΑΚΑ αποτελεί το «σπίτι» του στους ομίλους του Europa League.

Όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το enikos.gr, το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί τόσο γρήγορα και οι πράσινοι δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν εκεί για τα ματς που έχουν να δώσουν στους ομίλους κόντρα σε Ρεν και Μακάμπι Χάιφα.

«Μας προβληματίζει το θέμα του Παναθηναϊκού, είναι εμβληματική ομάδα και ειδοποιήσαμε ότι θα είμαστε δίπλα του, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Εισιτήρια δεν κόπηκαν, όπως λέει ο Παναθηναϊκός, ο αγώνας είναι στο τέλος Οκτωβρίου», είπε ο Γιάννης Βρούτσης, αλλά τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός είναι «μέρος του προβλήματος, γιατί φιλοξενούνται στο ΟΑΚΑ πολλά σωματεία και σύλλογοι».