Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με τους Δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφασης των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες για το σκεπτικό των σχετικών αποφάσεων, αυτές ελήφθησαν με στόχο την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού) από ενδεχόμενους κινδύνους μετακίνησης, από και προς τις σχολικές μονάδες. Aκόμα, κρίθηκε αναγκαία η συγκεκριμένη απόφαση για την εξασφάλιση απαιτούμενου χρόνου για τον καθαρισμό των οδικών αρτηριών του Νομού, καθώς και των προαύλιων χώρων των σχολικών μονάδων.

Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

Επίσης, απ’ όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί και στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου, στον νομό Χανίων, εξαιτίας της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή. Δευτέρα και Τρίτη κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί, στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.