Ήδη, την ερχόμενη Τετάρτη βγαίνουν τα τρακτέρ σε Πλατύκαμπο και Ε65, με τους πλημμυροπαθείς αγρότες να ζητούν συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς, ενώ κινητοποιήσεις θα γίνουν σε Μαγνησία, Ελασσόνα, Αγιά και Όσσα, που θα κλιμακωθούν σε πανελλαδικό επίπεδο το δεύτερο 15νθημερο του Ιανουαρίου, σύμφωνα με την απόφαση στην σύσκεψη της πανελλαδικής Επιτροπής μπλόκων στη Νίκαια.
«Ακόμη άνθρωποι κοιμούνται στο προαύλιο σχολείου και εκκλησίας, άλλοι έχουν νοικιάσει χωρίς να έχουν λάβει ευρώ από την επιδότηση ενοικίου, Κ.Υ δεν υπάρχει, ακόμη υπάρχουν πληγέντες που δεν έχουν λάβει τα 6.600 ευρώ, ελάχιστοι έχουν λάβει τις 2.000 και 4.000 ευρώ για τοις ζημιές στον εξοπλισμό, ενώ οι αγρότες σπείραμε δίπλα από αναχώματα που ακόμη είναι σπασμένα» ανέφερε ο Κωστας Τζέλλας, πρ Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, στα χωριά του Παλαμά, σύμφωνα με το kosmoslarissa.gr.
«Είναι στο χέρι της κυβέρνησης αν θα κλείσουμε δρόμους. Αν δώσει λύσεις ή όχι» ανέφερε ο Ρίζος Μαρούδας, πρ. της ΕΟΑΣΝΛ και μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων, προσθέτοντας «την ανάγκη ο αγώνας να είναι μαζικός και μαχητικός, διαφορετικά δεν πρόκειται να δώσουν όσα δικαιούμαστε για να επιβιώσουμε» χωρίς να αποκλείει καμία μορφή κινητοποίησης.
Στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Μπλόκων συμμετείχαν εκπρόσωποι των αγροτών από 43 αγροτικούς συλλόγους και 11 ομοσπονδίες από όλη τη χώρα, Αμύνταιο, Πελοπόννησο, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Κοζάνη, Βέροια, Γρεβενά, Έβρο, Μαγνησία, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα κ.α.