Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις του, σε περίπτωση που δεν λυθούν τα προβλήματα τους από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα χρήματα που τους οφείλονται αλλά και για τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν.
Τα αιτήματα που παρουσίασαν σήμερα στον υφυπουργό Γιάννη Μπαλάφα, είναι η άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων τους, σταθερή καταβολή της μισθοδοσίας χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, ανάδειξη των καθημερινών δυσχερειών, αίτημα αντιμετώπισης «των βιοποριστικών προβλημάτων και των μη αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην ενδοχώρα και τα νησιά», περιγραφή της ιδιαίτερης φύσης του έργου της Υπηρεσίας Ασύλου που απαρτίζεται περίπου κατά το ήμισυ από συμβασιούχους, καθώς και διεκδίκηση σταθερής εργασίας και ανανέωσης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου με διορισμούς μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των σταθερών και πάγιων αναγκών λαμβάνοντας ως προϋπόθεση την προϋπηρεσία στον ίδιο φορέα.
Ο Γ. Μπαλάφας επανέλαβε την υπόσχεση που είχε διατυπωθεί στην προηγούμενη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής, ότι θα καταβληθούν οι μισθοί μέχρι τις αρχές Μαρτίου «χωρίς ωστόσο να δεσμευθεί ως προς το ότι θα καταβληθεί ως τότε το σύνολο των δεδουλευμένων». Οι συμβασιούχοι καταλήγουν λέγοντας ότι αποφάσισαν την επιδίωξη νέας συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν πλήρως τα αιτήματά τους.
Το υπουργείο είχε προ ημερών ανακοινώσει ότι «αναζητείται τρόπος να ξεμπλοκάρουν ευρωπαϊκά κονδύλια» για όσους υπαλλήλους παραμένουν απλήρωτοι.