Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΥΙΕ), ενόψει της αυριανής (7.5.2017) Κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και των καταστημάτων τροφίμων στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Η ομοσπονδία σημειώνει ότι μετά από πρωτοβουλία σωματείων – μελών της στον κλάδο τροφίμων και τη συμμετοχή της ΟΙΥΕ, έχει αναπτυχθεί ένας ευρύτατος διάλογος για το ζήτημα, καθώς, μετά τη συμφωνία με τους θεσμούς, προωθείται η λειτουργία των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι ήδη τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα με αποφάσεις της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ δε θα λειτουργήσουν την Κυριακή 7 Μαΐου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διεύρυνση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, ενώ ανάλογη στάση, όπως αναφέρεται, θα κρατήσουν και πολλά πολυκαταστήματα.
 
Με βάση τα παραπάνω, η Ομοσπονδία και τα σωματεία της στο χώρο των τροφίμων αλλά και συνολικά, θα συνεχίσουν από Δευτέρα τις πρωτοβουλίες τους, ώστε να διευρυνθεί στον κλάδο το μέτωπο ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής – Αργίας.
Για αύριο Κυριακή, στις 11:00, έχει προγραμματιστεί απεργιακή συγκέντρωση της ομοσπονδίας στο Σύνταγμα (Ερμού).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ