Ο Φρέντι Μπελέρης και ο συνεργάτης του Π. Κοκαβέσης κατηγορούνται για το ποινικό αδίκημα της ενεργούς διαφθοράς στις εκλογές.

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλβανών Μεταναστριών-ών και Αλληλέγγυων για την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη στις ευρωεκλογές με την ΝΔ

Η ΝΔ ανακοίνωσε επίσημα χθες την υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη στο ψηφοδέλτιό της για τις ευρωεκλογές. Θεωρούμε πως η υποψηφιότητα αυτή, που φημολογούνταν για εβδομάδες, αποτελεί άλλη μια φθηνή προσπάθεια εργαλειοποίησης και καλλιέργειας του εθνικισμού με στόχο να κρυφτούν τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν σήμερα Έλληνες, μετανάστες και ομογενείς, και δεν είναι άλλα από την ακρίβεια, τη διάλυση της κοινωνικής πρόνοιας τα σκάνδαλα, τα Τέμπη κλπ. Άλλωστε το ίδιο είχε γίνει και στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Δε θα αναλύσουμε στο παρόν το τι προβλήματα γεννά και θρέφει αυτή η επιλογή. Ούτε θα καταπιαστούμε σε βάθος με το ποιόν του υποψηφίου ευρωβουλευτή, τη δράση του κλπ. Αυτά είναι γνωστά. Απλά θα αναφέρουμε πως για μας είναι πολύ λυπηρό που για μια ακόμη φορά η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία εργαλειοποιείται από την δεξιά.

Είναι κοινή πεποίθηση όμως, ότι στην ξενιτιά, περισσότερα μας ένωσαν τελικά απ’ όσα μας χωρίζουν φαινομενικά. Μαζί βιώσαμε τον ρατσισμό και την εκμετάλλευση. Μαζί βιώνουν ο ελληνικός και ο αλβανικός λαός τη φτωχοποίηση και την ανασφάλεια για το μέλλον.

Διότι μπορεί τις εθνικιστικές διχόνοιες να τις σπέρνουν όσοι έχουν το χρήμα και την εξουσία αλλά είμαστε εμείς που θα υποφέρουμε κοινά από τις θύελλες που θα θερίσουν. Και για αυτό προτάσσομε την αλληλεγγύη. Αυτή η αλληλεγγύη που προέρχεται από τα κοινά βιώματα θα υπερνικήσει το ρατσισμό και των εθνικισμό που καλλιεργείται από όσους μας θέλουν διαιρεμένους.