«Προσπαθούμε τόσο καιρό να διαφυλάξουμε τα στοιχεία και τον τόπο διαμονής του παιδιού ως κόρη οφθαλμού, έχω παρακαλέσει όλους τους δημοσιογράφους και τους παρουσιαστές προσωπικά και ενώ προσπαθούμε να προστατέψουμε το παιδί με νύχια και με δόντια, έρχεται η υφυπουργός και αποκαλύπτει πού βρίσκεται η 12χρονη, σε ποιο σχολείο πηγαίνει η ίδια και ο αδελφός της», είπε η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Ασπασία Ταραχοπούλου, στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Μάλιστα κατήγγειλε ως ψευδή το  ισχυρισμό της υπουργού πως το θύμα δέχεται κατ’ οίκον διδασκαλία.λ, διευκρινίζοντας πως «έχουμε κάνει πολλές αιτήσεις και ουδείς έχει ανταποκριθεί ως σήμερα», συνέχισε, για να προσθέσει ότι η μόνη παροχή από το κράτος ως τώρα είναι ένας παιδοψυχολόγος που «πρέπει να κάνει 100 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα για να δει το παιδί».

«Δεν έχουμε καμία βοήθεια, δεν υπάρχει καμία κοινωνική μέριμνα για την οικογένεια από την Πολιτεία. Μόνο από ιδιώτες αλληλέγγυους. Η Πολιτεία έχει δώσει μόνο δύο γάλατα εβαπορέ και δύο πακέτα μακαρόνια», συνέχισε η Ασπασία Ταραχοπούλου

Ακόμα, αποκάλυψε ότι ο γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης, έχει υποσχεθεί εδώ και μήνες μία κουκέτα «γιατί τα δύο αδέλφια κοιμούνται σε έναν σπασμένο καναπέ» και ακόμη δεν έχει ούτε αυτό γίνει πράξη. 

«Η κα Μιχαηλίδου δεν δίστασε προχτές, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη στη Βουλή, σχετικά με το πώς ζει σήμερα η 12χρονη από τον Κολωνό, να πει και πάλι ψέματα και να παραβιάσει για άλλη μια φορά κάθε αρχή προστασίας του παιδιού, προκειμένου να εμφανιστεί χτες με ανακοίνωση στα ΜΜΕ με τον ψευδή τίτλο: «Η παιδική προστασία αποτελεί για την κυβέρνηση της ΝΔ την κορωνίδα των πολιτικών πρόνοιας», τόνισε η Θεανώ Φωτίου, αναπλ. Τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όπως αποκάλυψε η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης σε συνομιλία της με τους Γιώργο Μελιγκώνη και Γιώργο Τραπεζιώτη στο ραδιόφωνο ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, η κα Μιχαηλίδου βγάζει σε κοινή θέα στην ανακοίνωσή της όλα τα στοιχεία για το πού βρίσκεται σήμερα η 12χρονη στοχοποιώντας την ακόμη μία φορά. ‘Όλα, δε, όλα όσα είπε για τη βοήθεια που προσφέρεται από δημόσιες δομές στο θύμα παιδοβιασμών και την οικογένεια που τη φροντίζει δεν έχουν ίχνος αλήθειας.

»Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κατ’ οίκον εκπαίδευση του παιδιού, όπως είχε ζητήσει η οικογένεια. Δεν υπάρχει καμία ένταξη της συγγενούς που την φιλοξενεί σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης. Δεν χορηγείται στο νοικοκυριό το ΚΕΑ (ΕΕΕ), και δεν υπάρχει υλική συμπαράσταση εκτός από ελάχιστα τρόφιμα μακράς διάρκειας από το κοινωνικό παντοπωλείο. Ενώ η περίφημη ψυχοκοινωνική στήριξη είναι η εβδομαδιαία τώρα, και μέχρι πρότινος δεκαπενθήμερη συνάντηση με ψυχολόγο στην Πρέβεζα σε απόσταση 50 km από τον τόπο όπου ζει σήμερα το κορίτσι. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπορεί να καλύπτει μετακίνηση 100 χλμ. κάθε εβδομάδα, μαζί με συνοδό, για να πραγματοποιεί τις συνεδρίες» επισημαίνει.

Μάλιστα τόνισε πως η κα Μιχαηλίδου μάς έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για την επικοινωνιακή προβολή της ίδιας. Γι αυτό άλλωστε, δεν δίστασε να προσλάβει, με έξοδα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (που διοικεί όλα τα δημόσια ιδρύματα της Αττικής) και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δηλαδή δύο φορέων που η ίδια εποπτεύει, εξειδικευμένο επικοινωνιολόγο στο γραφείο της στο Υπουργείο για τις ανάγκες τής προσωπικής της επικοινωνιακής τακτικής. Και δεν διστάζει να εκθέτει ανενδοίαστα τα παιδιά, τα προσωπικά τους δεδομένα και τις προσωπικές τους ιστορίες ζωής στη διάρκεια εκδηλώσεων και επισκέψεων, προκειμένου να χτίσει το επικοινωνιακό της προφίλ», καταλήγοντας:

Αυτή η τακτική παραβίασης κάθε αρχής προστασίας της ψυχικής ισορροπίας, της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων των πιο ευάλωτων μελών της κοινωνίας μας, των παιδιών, προς ίδιον όφελος, είναι εξόχως επικίνδυνη. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν αφορά παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση, σεξουαλική ή μη, ή ζουν σε ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον. Αιδώς Αργείοι!».

Ο υπεύθυνος επικοινωνιακής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κατηγόρησε με τη σειρά του την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας πως χρησιμοποιεί ακόμα και τις ζωές των κακοποιημένων παιδιών ως ντεκόρ για την προεκλογική της εκστρατεία, υποστηρίζοντας πως στην περίπτωση της 12χρονης από τον Κολωνό ξεπέρασε κάθε όριο.