Το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει ότι όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, ομάδα νεαρών ατόμων κατέλαβε χώρο του προαναφερόμενου κτηριακού συγκροτήματος, με αποτέλεσμα οι Πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Με άμεση και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και της Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απομάκρυνση της ομάδας των ατόμων που εισέβαλαν στο προαναφερόμενο κτίριο και ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές. Στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις για τη διατήρηση της τάξης, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής.

Με ανάρτησή τους στον διαδικτυακό τόπο indymedia οι φοιτητές σημειώνουν:

«Ξημερώματα του Σαββάτου (13/4) πραγματοποιήθηκε εισβολή δεκάδων μπάτσων στον χώρο της παλιάς νομικής, ο οποίος έχει περικυκλωθεί από αστυνομικές δυνάμεις όλων των ειδών.

Το Αναρχικό Στέκι Utopia A.D εκκενώθηκε, χωρίς την συνοδεία συλλήψεων/προσαγωγών.

Θα πραγματοποιηθεί αναλυτικότερη ενημέρωση σύντομα.

Υ.γ: Υπεύθυνο θεωρούμαι -για ακόμη μια φορά- τον πρύτανη του Δ.Π.Θ, Φώτη Μάρης, ο οποίος έκανε επίδειξη της θέσης του σχετικά με την ελεύθερη διακίνηση ιδεών εντός των πανεπιστημίων, δίνοντας τα ανάλογα διαπιστευτήρια στην κυβέρνηση».