«Κύριε Μητσοτάκη, είναι δυνατόν να λέτε στην ελληνική Βουλή και στην Κοινοβουλευτική σας Ομάδα, αλλά κυρίως στον εαυτό σας και στη συνείδησή σας, είναι δυνατόν να λέτε ότι δεν είναι η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ακρίβεια; Και αυτό σας καθησυχάζει; Αυτό που απασχολεί είναι αν μπορούν οι άνθρωποι να ζήσουν, αυτό που απασχολεί είναι αν μπορούν οι γονείς να πάρουν τα αναγκαία τρόφιμα για τα παιδιά τους, και σας διαβεβαιώ ότι υπάρχουν πάρα πολλές οικογένειες που στενάζουν. Εκείνο που απασχολεί είναι αν οι φοιτητές μπορούν να υποστηρίξουν τις σπουδές τους μακριά από το σπίτι τους, και σας πληροφορώ ότι πάρα πολλοί φοιτητές δυσκολεύονται, ακόμη και εργαζόμενοι, εκείνο που απασχολεί είναι αν οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος της υπηρεσίας τους, αν υπάρχουν οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με βροχή κατασχέσεων για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς», σημείωσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

«Δεν μπορεί ο μέσος πολίτης να ανταποκριθεί στο κόστος ζωής και αυτό συμβαίνει διότι η οικονομική σας πολιτική έχει αποτύχει κύριε Μητσοτάκη» προσέθεσε και συμπλήρωσε: «Θεωρείτε ότι μπορούν οι εποχικοί πυροσβέστες να ζουν με 800 ευρώ για έξι μήνες, με 400 ευρώ για τρεις μήνες και με μηδέν ευρώ για άλλους τρεις μήνες; Αυτή τη μοίρα τους έχετε επιφυλάξει. Την ίδια ώρα που λέτε και διαφημίζετε ότι πάνω από 2 δισ. θα διαθέσετε για την πολιτική προστασία. Σε ποιον; Που τα διαθέτετε;».

«Το μόνο που σας ενδιαφέρει, κύριε Μητσοτάκη, είναι να εξασφαλίσετε κονδύλια τα οποία θα διαθέσετε σε ημετέρους και σε ημέτερες επιχειρήσεις, ακόμα και αν αυτά δεν έχουν κανένα αντίκρισμα στη ζωή των πολιτών», ανέφερε, στη συνέχεια.

«Είναι μια πολιτική σας εταίρος, συνεργάτης σε προεκλογική περίοδο, μαζί σας αυτή την εποχή, και ειλικρινά εντυπωσιάζομαι που αυτό το οποίο είχατε να κάνετε σε σχέση με την ακρίβεια, ήταν να πείτε στην κ. Φον Ντερ Λάιεν να πάρει μέτρα εκείνη για την ακρίβεια. Αποδίδετε την ακρίβεια μόνο στην αισχροκέρδεια και στα τεχνάσματα των πολυεθνικών. Όμως η ακρίβεια και αυτό που αισθάνεται ο πολίτης έχει άμεση σχέση με τη φορολόγηση την οποία εσείς επιφυλάσσετε στους πολίτες, με το κοινωνιοκτόνο φορολογικό νομοσχέδιο που φέρατε, εξουθενώνοντας ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους, αυτοαπασχολούμενους, τους οποίους παρουσιάζετε όλους ως κλέφτες, αν και εσείς ελέγχεστε για οικονομικά αδικήματα» προσέθεσε.

«Η δικογραφία που αφορά ποινικές ευθύνες της κυβέρνησής σας, θα έπρεπε να αφορά και εσάς, διότι αφορά πολύ σοβαρά ζητήματα που γίνανε με εντολή και συμμετοχή σας. Αυτή η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του προέδρου της Βουλής, ο οποίος δεν χορηγεί αντίγραφα στους βουλευτές, παρά μόνο προσπαθούμε φωτογραφίζοντας τα αντίγραφα, να αναφερθούμε στο περιεχόμενο της. Μια δικογραφία από τις 25 Απριλίου, έκανε 29 μέρες να φτάσει στη Βουλή, διότι κάποιοι δεν την αξιολογούσαν και απλώς την κρατούσαν. Και οι δικοί σας υπουργοί απλώς την κρατούσαν μέχρι να κλείσει η Βουλή. Τα έχουμε ξαναδεί αυτά», σημείωσε για το έγκλημα των Τεμπών και συνέχισε:

«Σας καλώ να μην κλείσετε τη Βουλή και με δεδομένο ότι διαβιβάστηκε χθες αυτή η τόσο σοβαρή δικογραφία, να συμφωνήσουμε όλοι ότι συντρέχει λόγος η Βουλή να συνεχίσει να λειτουργεί, διότι δεν είναι δυνατόν με αυτή τη δικογραφία, στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, η Βουλή να μην συνεδριάζει. Αυτό είναι πράξη διαφάνειας, αυτό είναι πράξη παρρησίας, αυτό είναι πράξη πραγματικής διαθεσιμότητας, για τον έλεγχο. Σας καλεί η κ. Καρυστιανού, με επιστολή της, και καλεί και την πρόεδρο της Δημοκρατίας, να λάβετε θέση και να αναλάβετε ευθύνες. Θα το κάνετε;».

«Μας είπατε ότι θα είστε κυβέρνηση μέχρι το 2027. Έχετε προεξοφλήσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για το 2025. Συμφωνείτε όλοι, με κάποιο άλλο κόμμα και εμείς δεν το ξέρουμε; Γιατί εμείς ούτε στην εκλογή της κ. Σακελλαροπούλου πρόκειται να συναινέσουμε. Πρόκειται για πρόσωπο που διαπραγματεύτηκε την πολιτική της προαγωγή, κάνοντας χάρες, από τη θέση της προέδρου του ΣτΕ. Πρόκειται για πρόσωπο παντελώς ακατάλληλο να ασκεί τα χρέη της Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόκειται για πρόσωπο, εξάλλου, που κάνει αυτή τη στιγμή προεκλογική εκστρατεία για την κυβέρνησή σας. Και περιοδεύει, όπου δεν προλαβαίνετε να περιοδεύσετε εσείς», κατέληξε.