Σε γραπτή δήλωσή του με τίτλο «σεβασμός στη νομιμότητα» ο κ. Ιωαννίδης κατηγορεί τον κ. Τζιτζικώστα για λαϊκισμό, πολιτικαντισμό και παλαιοκομματισμό.

«Σήμερα πληροφορήθηκα ότι στήθηκε φιέστα εγκαινίων πτέρυγας νοσοκομείου μέσα στο νοσοκομείο Έδεσσας από ανθρώπους της περιφέρειας χωρίς καν να ενημερωθεί, πολύ δε περισσότερο να εγκρίνει την εκδήλωση το υπουργείο Υγείας, η υγειονομική περιφέρεια και η ίδια η διοίκηση του νοσοκομείου. Κάποιοι μέσα στην αγωνία τους να διοργανώσουν προεκλογικές εκδηλώσεις, ξεχνούν να ενημερώσουν τους αρμοδίους στους οποίους υπάγεται η πτέρυγα την όποια αυτοί με το ζόρι θέλουν να εγκαινιάσουν», αναφέρεται μεταξύ άλλων. 

Το υπουργείο Υγείας και όλοι οι αρμόδιοι φορείς είχαν ενημερωθεί για τα εγκαίνια, απάντησε η παράταξη του κ. Τζιτζικώστα.
 
«Η Νέα Πτέρυγα στο Νοσοκομείο της Έδεσσας είναι ένα πραγματικό έργο, ένα έργο που αναβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες της Πέλλας. Το γεγονός ότι κάποιοι δεν το γνωρίζουν δεν αφορά την κοινωνία, αφορά μόνο τους ίδιους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
 
«Η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας γνωστοποίησε και ενημέρωσε, εδώ και πολλές μέρες, όλους τους φορείς και ασφαλώς και το Υπουργείο Υγείας για τη σημερινή τελετή εγκαινίων. Πώς μπορεί λοιπόν, κάποιος να αποκαλεί “φάντασμα” μια τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε χοροσατατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και με τη συμμετοχή τριών δημάρχων του νομού, αντιδημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, καθώς και των στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών;