«Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ένας εποπτευόμενος οργανισμός του υπουργείου Υγείας, δεν είναι κράτος εν κράτει, να πάψει να λειτουργεί σαν παρακράτος. Δεν είχαμε καμία εμπιστοσύνη στον μηχανισμό που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια μες στο ΚΕΕΛΠΝΟ, χοροστατούντος του κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος διώκεται μάλιστα, δεν κάνουν πάντα κουμάντο οι διοικήσεις σ αυτό το κράτος που παραλάβαμε, υπάρχουν μηχανισμοί…γι' αυτό και το ελέγξαμε και εντοπίσαμε τα λάθη. Δε θέλουν να χάσουν τα προνόμια που είχαν τόσα χρόνια, αλλά αυτό τελείωσε», δήλωσε ο Π. Πολάκης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ανεπαρκή τον Θ. Γιαννόπουλο, «από τη στιγμή που δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση», ενώ ξεκαθάρισε πως «εμείς ζητάμε την παραίτηση των 7 από τα 9 μέλη που ορίζει το υπουργείο Υγείας, και θα κάνουμε ανασυγκρότηση. Αυτό θα κάνουμε αν μέχρι Τρίτη – Τετάρτη δεν έχουμε τις παραιτήσεις. Θα τους παύσουμε».

Από τη μεριά του, ο Θ. Γιαννόπουλος έχει τονίσει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί. «Προσωπικά δηλώνω ότι δεν θα παραιτηθώ διότι αυτό αποτελεί ένα στοιχείο ηθικής τάξεως. Όλος ο διαγωνισμός έχει τα στοιχεία της ακυρότητας, δεν θέλω όμως εγώ να προκαταλάβω τη δικαιοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για «άκομψο τρόπο» του κ. Πολάκη, μετά από ανάρτηση του τελευταίου στο Facebook, όπου ζητούσε τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ που ορίζονται από το Υπουργείο Υγείας.