Απορριπτική ήταν η διάταξη της 13ης τακτικής ανακρίτριας στην αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ο 30χρονος προφυλακισμένος, επικαλούμενος στην αίτησή του οπτικοακουστικό υλικό, σύμφωνα με το οποίο υποστήριζε ότι το επίμαχο διάστημα, βρισκόταν στην Ελευσίνα. Παράλληλα, αναφερόταν στις αντιφατικές καταθέσεις του βασικού μάρτυρα κατηγορίας του, ο οποίος είναι πρώην γαμπρός του.

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, απέρριψε ως «αβάσιμη» την αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης, Παύλος Σαράκης. Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι στην πρόταση του προς την ανακρίτρια ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Πιέρρος ζητούσε να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισής του καθώς τόσο από οπτικοακουστικό υλικό όσο και από καταθέσεις φιλικών προσώπων του 30χρονου προκύπτει σύμφωνα με την υπεράσπιση ότι την ώρα των επεισοδίων βρισκόταν στην Ελευσίνα και όχι στη Νέα Σμύρνη.

Η ανακρίτρια στην απόφαση της επικαλείται συμπληρωματικής εξέτασής του βασικού μάρτυρα, πρώην γαμπρού του 30χρονου, ο οποίος «ενέμεινε στην αρχική του κατάθεση» και υποστήριξε «ότι προέβη σε αυτές τις δηλώσεις λόγω φόβου». «…Με αυτό το δεδομένο δεν συντρέχει ανασκευή της αρχικής του κατάθεσης…» επισημαίνεται στην απορριπτική διάταξη της ανακρίτριας.

Σημειώνεται ότι ο βασικός μάρτυρας το 2014, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 μηνών επειδή πραγματοποιούσε ψευδή τηλεφωνήματα στην αστυνομία για δήθεν επιθέσεις αναρχικών σε συγκεντρώσεις μελών της Χρυσής Αυγής και πως σύμφωνα με την αίτηση αποφυλάκισης του «Iνδιάνου», η εμπλοκή του στο συμβάν προέκυψε «αποκλειστικά και μόνο» από την κατάθεση που έδωσε στις 10 Μαρτίου ο πρώην γαμπρός του, ο οποίος πρόκειται σύμφωνα με τον ίδιο για «ψυχικά ασταθή άνθρωπο».

Οι δύο τους σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Documento» είχαν διένεξη για οικογενειακούς λόγους με τον βασικό μάρτυρα να καταγγέλλει «η αστυνομία μου είπε τι θα πω» ενώ όπως αναφέρει κάτι τέτοιο δεν το είπε στην ανακρίτρια διότι οι αστυνομικοί του είπαν «πως αν αλλάξει την κατάθεσή του θα πάει φυλακή και φοβήθηκε».

Νέο χαστούκι στην ΕΛ.ΑΣ για τον 30χρονο προφυλακισθέντα της Ν. Σμύρνης: «Η αστυνομία μου είπε τι θα πω»