Κοπτοραπτική είδε ο Χατζηδάκης στην έκθεση του ΟΟΣΑ – «Βελτιωμένη η χώρα», λέει ενώ παραμένουμε στους τελευταίους

Για «κοπτοραπτική» και για «προσπάθεια μέσων ενημέρωσης να μηδενίσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης» μιλά η ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με αφορμή την έκθεση του ΟΟΣΑ για την ευζωία που δείχνει ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μισθούς και ποιότητα ζωής στις τελευταίες θέσεις. Αναφέρει, ότι από το 2019 η χώρα έχει βελτιωθεί, αφού «το 2024 η Ελλάδα σημειώνει μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις εισοδημάτων» χωρίς να εξηγεί πώς γίνεται παρά τη «βελτίωση» να μένουμε αμετακίνητοι στις τελευταίες θέσεις, ιδίως στους μισθούς, πίσω από το Μεξικό και την Κολομβία.
Όπως σημειώνεται: «Με αφορμή την Έκθεση του ΟΟΣΑ για την ευζωία στις 38 χώρες-μέλη του Οργανισμού, απομόνωσαν τον δείκτη που συγκρίνει εισοδήματα μόνο της περιόδου 2019-2022 – δηλαδή μέχρι την περίοδο του covid και την ενεργειακή κρίση – για να στηρίξουν τη μηδενιστική κριτική τους. Όμως, τα νεότερα στοιχεία – διότι πλέον βρισκόμαστε στο 2024 – δείχνουν ότι στο διάστημα μεταξύ 2019 και α’ τριμήνου 2024 η Ελλάδα σημειώνει μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις εισοδημάτων μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ!
Επιπλέον στην Ελλάδα το 2019 ο βασικός μισθός ήταν 650 ευρώ, σήμερα είναι 830 ευρώ και θα φτάσει στα 950 ευρώ το 2027.
Ασφαλώς το πρόβλημα της χώρας μας είναι ότι ξεκινάει από πολύ χαμηλή βάση λόγω της δεκαετούς οικονομικής κρίσης και έχει πολύ δρόμο να διανύσει. Δεν πανηγυρίζουμε, λοιπόν, ούτε παραγνωρίζουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες.
Σε όσους όμως προσπαθούν με «δημιουργική στατιστική» και κοπτοραπτική να μηδενίσουν την προσπάθεια που γίνεται η ίδια η πραγματικότητα θα τους δίνει την απάντηση.
Διότι, όπως αναγνωρίζουν και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και τα εγκυρότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης η Ελληνική οικονομία έχει κάνει σημαντικά βήματα και οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια είναι εξίσου ή περισσότερο θετικές.
Αποδεικνύεται από την αύξηση των επενδύσεων κατά 53% κατά την περίοδο 2019-2023, το διπλασιασμό περίπου των εξαγωγών ως ποσοστό του ΑΕΠ την ίδια περίοδο, αλλά και τη δημιουργία μισού εκατομμυρίου νέων θέσεων εργασίας. Η Ελλάδα αντιμετώπισε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, και οι συνέπειες είναι ακόμα εδώ. Ας μην παριστάνουν λοιπόν ότι ορισμένοι ανακαλύπτουν μέσω ΟΟΣΑ αυτό που όλοι τόσα χρόνια γνωρίζουμε. Είναι όμως εξίσου γνωστό ότι η οικονομία μας προχωρεί δυναμικά μπροστά και κάθε μέρα καλύπτει το χαμένο έδαφός».
κουπες tpp και κουπες ολυμπιακων διαστασεων στασση-χατζηδακη. πισινες στην κεία(;) διαλεκτο
Πολύ όμορφες αυτές οι κούπες!!! Οι αγαπημένες μου είναι οι κούπες https://www.illy.gr/promotional-material/coffee-cups-glassware/ για cappuccino από illy. Τα χρώματα και τα σχέδια είναι τόσο cuteeeee! Δεν μπορώ να τις αλλάξω!
Να προσθέσετε από κάτω από το λογότυπο του TPP και την φράση "Ενημέρωση με την ευγενική χορηγεία της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα"?
Μια ιδέα λέω, δεν βρίζω, παρακαλώ να περάσει .....
έχουμε κάνει ήδη δύο (2) αγωγες σε αυτους που λενε τετοιες συκοφαντιες. Δεν με χαλαει να γινουν τρεις.
Σιγά με την κουραδομαγκια, θα ξεράσω!
Βασικά να πάμε σε ένα δικαστήριο για να αποδείξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι όλες τις πηγές εισοδήματος τους τα τελευταία χρόνια, ούτε εμένα με χαλάει.
Όσο αφορά τις κούπες, δεν θα πάρω.
Θα περιμένω να βγάλετε σετ μαχαιροπήρουνα.
Κουραδοπμαγκας εισαι και φαινεσαι, Ανωνυμο σκουληκι.
Σκουλίκι?
Αστυνόμε Θεοχάρη, εσύ?
Nα ενισχύσουμε τον κρυπτο-νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα του κ. Πουλή?