«Καλωσορίζω την απόφαση της πρωθυπουργού να δώσει στον βρετανικό λαό τη δυνατότητα να ψηφίσει για μία κυβέρνηση που θα βάλει πρώτα τα συμφέροντα της πλειοψηφίας» δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών.
 
«Οι Εργατικοί θα δώσουν στη χώρα την αποτελεσματική εναλλακτική λύση, εκείνη που η κυβέρνηση απέτυχε να δώσει για την ανοικοδόμηση της οικονομίας, καταφέρνοντας την υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης και των καταστροφικών περικοπών στα σχολεία και το σύστημα υγείας της χώρας» συμπλήρωσε ο Τζ. Κόρμπιν.
 
«Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Εργατικοί έχουν ολοκληρώσει τις πολιτικές προτάσεις που προσφέρουν καθαρές και κερδοφόρες επιλογές για την πατρίδα. Ανυπομονούμε να δείξουμε στον κόσμο της Βρετανία αυτά τα οποία υπερασπιζόμαστε ως Εργατικοί» κατέληξε, επιβεβαιώνοντας πως το κόμμα του θα υπερψηφίσει την πρόταση για πρόωρες εκλογές.
 
Σημειώνεται πως για να εγκριθεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες που προτείνει η Τερέζα Μέι, είναι απαραίτητα τα δύο τρίτα της πλειοψηφίας της Βουλής των Κοινοτήτων, που σημαίνει πως απαιτούνται 434 βουλευτές.
 
Με 330 βουλευτές που κατέχουν οι Συντηρητικοί, και 229 βουλευτές των Εργατικών, η Μέι έχει την πλειοψηφία που χρειάζεται για να λάβει το πράσινο φως η απόφασή της.