«Η προσωπική μου οδύνη και η συναίσθηση της πολιτικής ευθύνης, με οδήγησαν εκείνη την ημέρα στην άμεση παραίτηση» ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Η σκέψη μου δεν θα φύγει ποτέ από τους 57 συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους, τους τραυματίες και τους επιβάτες που βίωσαν την τραγωδία, και βέβαια τους συγγενείς των θυμάτων. Κανένας δεν μπορεί να νιώσει τον πόνο που βιώνουν, έχουν και θα έχουν πάντα τον σεβασμό μας» καταλήγει.

Ο πρώην υπουργός έχει επιμείνει στο αφήγημα του «ανθρώπινου λάθους» κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα Τέμπη, όπου κόντρα στους εμπειρογνώμονες ισχυρίστηκε πως «καμιά τεχνολογία δεν είναι σίγουρο ότι θα απέτρεπε το δυστύχημα».

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής εμφανίστηκε ακόμα να μην είχε γνώση των σοβαρών προβλημάτων, παρά το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε πως ενάμιση χρόνο πριν από τη τραγωδία, στις 6 Σεπτεμβρίου 2021, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, σε επιστολή του, η οποία κοινοποιήθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αναφερόταν στον «ορατό κίνδυνο να υπάρξει ένα συμβάν μεγίστης σοβαρότητας».

Παρόλα αυτά, η πλειοψηφία στην Εξεταστική απέρριψε το αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του Κώστα Καραμανλή στην αρμόδια Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα της ψευδορκίας.