Ο Κοστέλο, επισήμανε ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από μόνες τους δεν μπορούν να καταστήσουν βιώσιμο το χρέος, και συνεπώς απαιτείται ένα μία «συμφωνία-πακέτο».

Αυτό που πρέπει να μελετηθεί πρωτίστως είναι η διάρθρωση του χρέους, είπε.

Η τοποθέτηση Κοστέλο έρχεται έναν μήνα αφότου οι ευρωπαίοι εταίροι άρχισαν να εξετάζουν σε τεχνικό επίπεδο μηχανισμό που θα συνδέει το πρόγραμμα αποπληρωμής των δανείων στήριξης με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ώστε να καταρτιστούν τα μέτρα ελάφρυνσης.

Ο Κοστέλο διευκρίνισε πως επί του παρόντος οι εταίροι δεν ζητούν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα από την Αθήνα, καθώς το ζητούμενο είναι η εφαρμογή όσων έχουν ήδη νομοθετηθεί, όμως συμπλήρωσε ότι μπορεί να απαιτηθούν νέες παρεμβάσεις εάν η ανάπτυξη αποδειχτεί υποδεέστερη του αναμενομένου.

Προσέθεσε ωστόσο ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας μπορεί και να υπερβεί τις προσδοκίες.

Όσον αφορά την τέταρτη αξιολόγηση, που άρχισε αυτή την εβδομάδα και θα συνεχιστεί με το Πάσχα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε ότι έγινε καλή αρχή, ενώ επαναβεβαίωσε πως η χώρα μας θα λάβει την υποδόση των 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στον Μάρτιο.