Ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, κατήγγειλε μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Ant1, ότι υπάρχει «κλίμα τρομοκρατίας» κατά των οικογενειών των άλλων θυμάτων της επίθεσης. «Περιμένω με αγωνία» είπε ο κ. Κούγιας, αναφερόμενος στις απολογίες των συλληφθέντων, «μου είπαν ότι όχι μόνο θα έρθουν και οι τρεις, πατέρας, μητέρα και κόρη (σ.σ. του 19χρονου θύματος), αλλά θα ενεργοποιήσουν και τους άλλους γονείς … Εκεί έμαθα ότι είναι σε επαφή, αλλά έμαθα ότι υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας εις βάρος των άλλων παιδιών και των γονέων τους. Υπάρχουν τηλέφωνα, υπάρχει “περιβάλλον”, περνάνε μοτοσυκλέτες και γκαζώνουν έξω από τα σπίτια τους. Έγινε και σε εμένα, που σημαίνει ότι παρακολουθούσαν τα σπίτια αυτών των ανθρώπων, γνώριζαν ότι θα πάω και εγώ».

«Γενικότερα, τα τελευταία χρόνια με την παντοδυναμία μιας οικογένειας που υπάρχει εκεί, υπάρχει τρομοκρατία. Ο γιος ανεβάζει στο facebook μαχαίρια σαν αυτά που κρατάνε οι χούλιγκανς. Και μάλιστα μετά το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Άρης, είναι τρομερό, μου τα έστειλαν οι γονείς … κέρδισε ο Άρης και το βράδυ ανέβαζε μαχαίρια. Και κανείς δεν ασχολείται», όπως είπε.

Μάλιστα, αμφισβήτησε άμεσα και την δυνατότητα να εκδικαστεί η υπόθεση από μικτό ορκωτό δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως είπε αρχικά «αυτή η τρομοκρατία έχει περάσει και στους ενόρκους», ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι ο ίδιος εκ μέρους των γονιών του νεκρού και των άλλων θυμάτων θα επισκεφτεί «την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την πρόεδρο Μαρία Γεωργίου και τον εισαγγελέα Βασίλειο Πλιώτα, να ζητήσουμε η υπόθεση να δικαστεί εκτός Θεσσαλονίκης».

Επανέλαβε παράλληλα τις θέσεις του για σχέσεις της ΕΛΑΣ με συνδέσμους στη Θεσσαλονίκη. Έκανε «αδερφική παρέα», όπως περιέγραψε, ο κύριος ύποπτος για την δολοφονία με τον γιο γυναίκας αστυνομικού που στελεχώνει την υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους (ο ίδιος έχει αναφέρει ότι έχει και φωτογραφικό υλικό που θα καταθέσει στις Αρχές).

Σημειώνεται ότι από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έχει ανακοινωθεί πως δεν υπηρετεί γυναίκα στην συγκεκριμένη υποδιεύθυνση εδώ και 3 τουλάχιστον χρόνια. Όπως σχολίασε ο κ. Κούγιας, «βεβαίως, τώρα δεν υπάρχει. Έφυγε από την υπηρεσία αυτή όταν συνελήφθη ο γιος της. Είναι εξ αυτών που σκότωσαν τον Βούλγαρο (οπαδό, γνωστό ως “Τόσκο”). Προφυλακίστηκε ο γιος της, κρατήθηκε στις φυλακές στα Διαβατά. Και μετά αθωώθηκε. Γιατί αθωώθηκε δεν το γνωρίζω.

Προβληματισμό προκαλούν και τα όσα είπε για την Δικαιοσύνη στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως ανέφερε στο δικαστήριο που έγινε για την δολοφονία του Τόσκο «δικηγόρος της κοπέλας είναι ο ίδιος που είναι και τώρα, του περιβάλλοντος αυτών των ισχυρών ανθρώπων που έχουν αυτή την πολύ μεγάλη ομάδα. Είναι και γιος δικαστικού πολύ μεγάλης ευθύνης. Και έχει και σύζυγο στη Θεσσαλονίκη που είναι δικαστής και ανακριτής. Είναι ένα θέμα που με απασχολεί πάρα πολύ σοβαρά».

Ο κ. Κούγιας περιέγραψε ότι όλο αυτό το περιβάλλον λειτουργεί με «προστασία από πολύ ισχυρούς ανθρώπους με πολύ μεγάλη οικονομική δύναμη, που μπορούν να βάλουν καλύτερους δικηγόρους … είναι ιδιοκτήτες ομάδων … πολλούς από αυτούς τους έχουν υπαλλήλους, τους έχουν σε ομάδες security των γηπέδων. Και δεν γίνεται μόνο σε αυτή την ομάδα, γίνεται σε όλες τις ομάδες».

Οι γονείς του Άλκη, κατά τον ίδιο, «ανησυχούν όχι μόνο για το αν θα βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι … αλλά και για την κρίση της Δικαιοσύνης. Όχι των τακτικών δικαστών, αλλά για την δικογραφία που θα πάει στη Δικαιοσύνη, αν είναι εμπλουτισμένη με πραγματικά, αδιάσειστα αποδεικτικά μέσα. Χωρίστηκε η δικογραφία από τα όπλα, που από τα όπλα θα μπορούσαν να βρουν πολύ σοβαρά στοιχεία … όπως π.χ. όταν βρίσκουν μια “γιάφκα” όπλων, αυτομάτως γνωρίζουν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης … περιμένουμε με αγωνία το αν θα ασκηθεί δίωξη για εγκληματική οργάνωση … περιμένουμε να δούμε αν τελικώς έχουν σταλεί για ανάλυση τα όπλα, να εξεταστούν για DNA αυτά που βρέθηκαν. Αποδόθηκαν με ένα γενικό τρόπο τόσα όπλα σε ένα πρόσωπο, αντί να γίνει έρευνα, να γίνει δικογραφία για όλους όσους είναι πιθανώς σεσημασμένοι. Να δουν αν αυτά τα όπλα σχετίζονται με άλλες υποθέσεις … τότε θα πρέπει να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο επικοινωνιών. Να δούνε με ποιους επικοινωνούσαν. Εκεί προβληματίζομαι εγώ … και οι γονείς είναι σκεπτόμενοι άνθρωποι, ανησυχούν ότι τα στοιχεία μπορεί να είναι ελλιπή».

«Ανησυχούν επίσης αν οι ένορκοι που θα κρίνουν την υπόθεση, κρίνουν μια υπόθεση μαζί με τους δικαστές με ελλιπή στοιχεία … οι δικαστές δεν μπορούν να δικάσουν χωρίς στοιχεία, με το ένστικτό τους. Μπορεί να καταλαβαίνουν πράγματα, αλλά χωρίς στοιχεία δεν μπορούν να δικάσουν».

«Καρφώνουν» οι οκτώ τον έναν

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, οι 8 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη «φωτογραφίζουν» έναν 21χρονο Έλληνα, που είναι εκ των συλληφθέντων, ως τον δράστη της δολοφονίας.

Με εισαγγελική παραγγελία λαμβάνονται dna και αποτυπώματα για τη διασταύρωση με τα ευρήματα πάνω στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία. Δεν πρόκειται για σεσημασμένο και δεν υπήρχαν στη βάση της αστυνομίας τα αποτυπώματά του.