Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο Τ. Κουίκ δήλωσε πως η χώρα συνεχίζει να προχωρά και επισήμανε πως «αυτό το οποίο πρέπει να καταστεί σαφές, για το κάθε τεχνικό κλιμάκιο που έρχεται εδώ, είναι ότι δεν θα παρεμβαίνει σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Ο Κ. Κουίκ επέκρινε τους ξένους εταίρους και τα διεθνή, κυρίως γερμανόφωνα ΜΜΕ, καθώς επιτίθενται διαρκώς στην ελληνική κυβέρνηση και ανησυχούν τον λαό με τα σενάρια περί Grexit. «Συνέχεια “τσιτώνουν” τον Έλληνα, ότι “καταστρεφόμαστε, φεύγουμε, Grexit, δεν έχουμε λεφτά”», ανέφερε επί του θέματος και τόνισε ότι σε αντίθεση με το παρελθόν, οι Έλληνες προτείνουν λύσεις και δεν δέχονται εντολές.

Αναφερόμενος στην πορεία της χώρας, επισήμανε πως παρά τις δυσκολίες η κυβέρνηση θα καταφέρει να ανταπεξέλθει «αρκεί να μας αφήσουν λίγο να ηρεμήσουμε. Μπορούνε επιτέλους για μερικές μέρες, μερικές εβδομάδες, να μην ασχολούνται μαζί μας για να κάνουμε τη δουλειά μας;».

Τέλος, ερωτηθείς για τη χθεσινή επταμερή συνάντηση στις Βρυξέλλες, δήλωσε πως πρέπει να κρατήσουμε το ότι οι πάντες εξέφρασαν την επιθυμία τους για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Αναφερόμενος στην αδιάλλακτη στάση της Μέρκελ, ο κ. Κουίκ υποστήριξε πως η γερμανίδα καγκελάριος «δεν θα ήθελε ποτέ, από τη στιγμή που φιλοδοξεί να αφήσει ένα όνομα καταγεγραμμένο θετικά στην ευρωπαϊκή οικογένεια, να σκάσει μέσα στα χέρια της ένα ντόμινο ξεκινώντας από την Ελλάδα, εξαιτίας βεβαίως και των πολιτικών που εν πολλοίς επέβαλε το Βερολίνο».

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ