Η εθνική περιφερειακή τουριστική πολιτική που εφαρμόζεται από το 2015 έχει ως στόχο την καθιέρωση της Ελλάδας ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό που μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένες αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες 365 ημέρες το χρόνο.
«Oι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού τουρισμού. Βρίσκονται στην καρδιά της ελληνικής ζεστής φιλοξενίας, για την οποία η χώρα μας ξεχωρίζει και αναγνωρίζεται διεθνώς. Η άμεση σχέση, η προσωπική επαφή που αναπτύσσεται με τους επισκέπτες, που αισθάνονται σαν να βρίσκονται στο σπίτι τους, είναι βασικό στοιχείο της συνολικής ταξιδιωτικής εμπειρίας τους στην Ελλάδα. Αυτός ο ξεχωριστός και διακριτός τους χαρακτήρας στη φιλοξενία και τη διαμονή, είναι που επιδιώκουμε να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τόνισε ότι η διασύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα, με στόχο να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης, νέες πηγές εσόδων και νέες θέσεις εργασίας και σε άλλους παραγωγικούς κλάδους, και να ενισχυθούν οι τοπικές κοινωνίες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες.
«Οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων μπορούν να υποστηρίξουν πολύ δυναμικά το στόχο να ενταχθούν τα ελληνικά προϊόντα σε όλη την τουριστική αλυσίδα», ανέφερε.
Η υπουργός εξήρε την πρωτοβουλία της ΣΕΤΚΕ για το «Καλάθι Πρωινού» με τοπικά προϊόντα που προσφέρονται στους επισκέπτες των τουριστικών καταλυμάτων στις δεκατρείς περιφέρειες τη χώρας. Τόνισε ότι το υπουργείο Τουρισμού στηρίζει τη θεσμοθέτηση και την προώθηση της καινοτόμου αυτής υπηρεσίας και κάθε δράσης που εμπλουτίζει το προσφερόμενο προϊόν στη διαμονή και τη φιλοξενία.