Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΚΗ, μετά από καταγγελίες εργαζομένων έλεγχος πραγματοποιήθηκε στον Αερολιμένα Ηρακλείου για παρακράτηση μισθοδοσίας ( αντίτιμο αυτής κουπόνια αγοράς από πολυκαταστήματα), μη καταβολή νυχτερινής εργασίας, αργιών και υπερεργασίας.

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις των Περιφερειακών Δήμων του Ν. Ηρακλείου για μη τήρηση  μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας, παραβίαση ωραρίου εργασίας καθώς και θέματα μισθοδοσίας.

Στη συνέχεια, έλεγχος  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 και ώρα 11:00μ.μ. μετά από καταγγελία του Σωματείου Αποκλειστικών Νοσηλευτών Ν. Ηρακλείου παρουσία μελών του Σωματείου, του Ε.Κ.Η. και της ΕΛΑΣ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι, τρείς αλλοδαπές εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες χωρίς να κατέχουν τον απαιτούμενο τίτλο νοσηλευτή,  άδεια ασκήσεως επαγγέλματος καθώς και βιβλιάριο Υγείας. Για τους συγκεκριμένους έλεγχους σχηματίστηκε δικογραφία και το λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταγγέλλει την «ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας,  με τους εργαζόμενους  να επωμίζονται το βάρος της οικονομικής κρίσης», ενώ ευχαριστεί «την ΕΛΑΣ και τους Επιθεωρητές Εργασίας για την πολύτιμη βοήθεια τους».