Μιλώντας στο Περιφερειακό Συνέδριο Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, αναφερόμενος στη συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε: «Το είπα και προχθές στη συζήτηση με τον πρωθυπουργό, πώς είναι δυνατόν για μια Περιφέρεια που έχει πληγεί τόσο πολύ, που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη ανασυγκρότησης, να ανακοινώνεται ο κατάλογος των ενταγμένων έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης για το 2024 και αντί για το έργο της Σκοπιάς, να παίρνει τη θέση του το Mall της Βουλιαγμένης, 500 εκατ. ευρώ; Πώς γίνεται; Με ποια λογική;».

Ο κ. Κουρέτας αναφέρθηκε στο σχέδιο να δημιουργηθεί φράγμα και ταμιευτήρας στην Σκοπιά Φαρσάλων, στην δυτική πλευρά του Ενιπέα, που είχε προωθηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε.

«Το συζητήσαμε και κατ’ ιδίαν και του εξήγησα ότι δεν θα είναι υπερασπίσιμος από κανένα πολίτη της Θεσσαλίας αυτός ο προγραμματισμός που δεν προτεραιοποιεί το έργο της Σκοπιάς, που θα μπορούσε να μας προστατεύσει… Να πληρώνουμε δισεκατομμύρια κάθε φορά που βρέχει, αντί να φτιάξουμε ένα μεγάλο έργο που θα μπορούσε να μας προστατεύσει…» σημείωσε.