Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε μεταξύ άλλων πως «στην πολιτική απαιτείται ρεαλισμός. Όσοι νομίζουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να κάψουν τα πόδια του Τσίπρα για να τον κοντύνουν πολιτικά, κι έτσι να διαπραγματευτούν με άλλους όρους, πλανώνται πλάνην οικτρά.
 
»Από την άλλη πλευρά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ξεδιπλώσει ένα πιο συγκεκριμένο σχέδιο πολιτικής παρέμβασης και προς τον οργανωμένο χώρο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και κυρίως προς τους πολιτικά άστεγους οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, πριν να είναι αργά. Αλλά και οι διεκδικούντες την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΣΥ πρέπει να ξεκαθαρίσουν αν στο σχέδιό τους είναι η συνεργασία και με τη Νέα Δημοκρατία».

 

Παρά φύση η συνεργασία με τη ΝΔ
 

«Μια τέτοια συνεργασία είναι πολιτικά παρά φύση συνεργασία, με μόνο στόχο τη νομή της εξουσίας» είπε χαρακτηριστικά ο Π. Κουρουμπλής σχολιάζοντας το ενδεχόμενο της συνεργασίας.
 
«Η Νέα Δημοκρατία εξελίσσεται σε μια βαθιά συντηρητική, νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά παράταξη. Δυστυχώς δεν μπορεί να είναι πια ούτε καν επάξια αντιπολίτευση. Όσοι θα επιδιώξουν συνεργασία μαζί της, θα σημαίνει ότι συμφωνούν με αυτή τη στροφή. Ήδη κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία από ό,τι στο παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ» προσθέτει.
 
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Εφ. Συν. εδώ.