«Αν μου επιτρέπετε, είπατε προηγουμένως φτάσαμε μέχρι εδώ επειδή ο κ.Δένδιας και ο κ.Σαμαράς αποφάσησαν να ασκήσουν την ποινική δίωξη το 2013. Στην πραγματικότητα φτάσαμε μέχρι εδώ καταρχήν γιατί από το 2010 μέχρι το 2013 η Χρυσή Αυγή παρουσιαζόταν ως ένα κανονικό κόμμα από μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα και δημοσιογράφους κι εσας προσωπικά αν θυμάμαι καλά κ.Ευαγγελάτο. Όταν φτάσαμε το 2013 στο πογκρόμ και στη σειρά των εγκλημάτων, αυτό συνέβη επειδή η Χρυσή Αυγή είχε φτάσει στη Βουλή και αντιμετωπιζόταν ως ένα κανονικό κόμμα» ανέφερε συγκεκριμένα ο Δημήτρης Κουσουρής, μιλώντας στο Mega.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Ευαγγελάτος αρκέστηκε να σχολιάσε ότι στις εκπομπές του «η σχέση με τα στελέχη της Χ.Α. ήταν πάντα τεταμένη», αλλά και το ότι το θέμα της κάλυψη από τα ΜΜΕ είναι «μία μεγάλη συζήτηση». Σχετικά με την εκπροσώπηση των χρυσαυγιτών, ανέφερε ότι ήταν αναγκαστικό λόγω των συνταγματικών προβλέψεων. Ωστόσο ο Δ.Κουσουρής του απάντησε στη συνέχεια ότι τα ΜΜΕ μέχρι και τη δολοφονια Φύσσα δεν προέβαλλαν τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, μολονότι ήταν εγκληματική οργάνωση για δύο δεκαετίες «και το γνωρίζατε αυτό άλλωστε». «Αναφέρθηκε επίσης και σε δηλώσεις καλλιτεχνών, αλλά και πολιτικών, που την παρουσίασαν ως «ένα αυθεντικό λαϊκό κίνημα». Η δήλωση αυτή είχε γίνει από τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο Δ.Κουσουρής καταδίκασε επίσης και τη θεωρία των δύο άκρων, αναφερόμενος σε προσπάθειες σύγκρισης της Χρυσής Αυγής με οργανώσεις της Αριστεράς, σημείο στο οποίο ο Ν.Ευαγγελάτος ανέφερε ότι «όχι δεν υπάρχει αυτό», συμφωνόντας ότι δεν είναι συγκρίσιμες τέτοιες περιπτώσεις.

https://youtu.be/4rpJXlSbMg0?t=610