Για ανήθικη και επιζήμια στάση της κυβέρνησης να εμπλέκεται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανιας, έκανε λόγο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το πρωί της Παρασκευή στο ραδιόφωνο «Alpha 989».

Χαρακτήρισε πολύ επικίνδυνη εξέλιξη την αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία και μίλησε για «πολεμικό παραλήρημα» του πρωθυπουργού. Πρόσθεσε ότι ο λαός πρέπει να έχει αυτόνομη, αυτοτελή πολιτική και πως δεν έχει κανένα συμφέρον να συμμετέχει σε πολεμικές αποστολές και σε ιμπεριαλιστικές επιθετικές συμμαχίες όπως είναι το ΝΑΤΟ.

Υπογράμμισε ότι η μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών για να ρίξουν την άκρη τον κάθε Πούτιν στη Ρωσία και τον κάθε Ζελένσκι στην Ουκρανία και να οικοδομήσουν μια κοινωνία σοσιαλιστική με ειρήνη και ευημερία.

Σημείωσε ότι μπήκαμε σε μια περίοδο πολύ επικίνδυνη για όλους τους λαούς και ότι οδεύουμε προς ένα γενικευμένο πόλεμο καθώς -κι αν υπάρξει προσωρινός συμβιβασμός- θα ετοιμάζεται ο νέος πόλεμος με εμπλοκή κι άλλων χωρών διότι είναι άπληστα τα μονοπώλια και πολύ μεγάλοι οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί.