«Είναι τραγική ειρωνεία την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή ακόμα ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος η χώρα και ο λαός να δοκιμάζονται από καταστροφικές πυρκαγιές» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Τελικά, το προσάναμμα για τις καταστροφικές πυρκαγιές, τις συνέπειές τους μέσα σε αυτό το σύστημα είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει τα δάση, τη γη, συνολικά το περιβάλλον ως πηγή κερδοφορίας για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους» σχολίασε και απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση είπε: «Ακόμη κι αυτή τη στιγμή, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, πάρτε μέτρα, κάνετε τα αυτονόητα: εξασφαλίστε ακόμα και έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, τις αναγκαίες υποδομές και τα μέσα για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές, προχωρήστε τώρα στις αναγκαίες προσλήψεις ώστε να καλυφθούν τα 4.000 κενά στους μόνιμους πυροσβέστες και τα 1.500 κενά επιστημονικού προσωπικού στη Δασική Υπηρεσία».

«Πόσο πράσινο είναι να καταστραφούν απ΄τα Άγραφα και τα βουνά της Ηπείρου μέχρι τη Νότια Λακωνία; Απ’ τον Έβρο και την Εύβοια μέχρι την Κρήτη. Απ’ το Βόρειο Αιγαίο μέχρι τα νησιά του Ιονίου. Μόνο στη Μύκονο δε βάλατε ανεμογεννήτριες. Γιατί άραγε; Έπαψε να είναι το νησί των ανέμων;» αναρωτήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.