Σε δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, ο Μιχάλης Κριθαρίδης ανέφερε πως η απόφαση του δικαστηρίου για αναβολή της δίκης του Ζακ Κωστόπουλου, «στην οποία υπερθεμάτισε και ο κ. Πλεύρης ως συνήγορος υπεράσπισης των αστυνομικών» τονίζοντας πως παρότι «η ΚΥΑ αναφέρει για μέγιστο αριθμό ατόμων έως 15 άτομα στην αίθουσα, αρκετές πολυπρόσωπες δίκες θα συνεχίσουν να δικάζονται κανονικά παρά την πανδημία».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα με δεδομένη την ΚΥΑ που προβλέπει μέγιστη παρουσία 15 ατόμων στην αίθουσα, περιλαμβανομένων των παραγόντων της δίκης, το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή και την εκδίκαση με άλλη σύνθεση, “αορίστως” για τη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Αναβολή επ’ αόριστον και αλλαγή σύνθεσης στη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου

Ολόκληρη η δήλωση:

Η δίκη για την δολοφονία του Ζακ που ξεκίνησε μετά από 2 χρονιά και χωρίς να έχει υπάρξει ακόμα το πόρισμα της ΕΔΕ, αναβλήθηκε σήμερα επ’ αόριστον λόγω “κορωνοϊού”. Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου στην οποία υπερθεμάτισε και ο κ. Πλεύρης ως συνήγορος υπεράσπισης των αστυνομικών, είναι απαράδεκτη από τη στιγμή που πράγματι ενώ η ΚΥΑ αναφέρει για μέγιστο αριθμό ατόμων έως 15 άτομα στην αίθουσα, αρκετές πολυπρόσωπες δίκες θα συνεχίσουν να δικάζονται κανονικά παρά την πανδημία. Η Zackie αναμένει δικαίωση και οι όποιες κωλυσιεργίες είτε αναφορικά με το πόρισμα της ΕΔΕ, είτε αναφορικά με την εκδίκαση από τη δικαιοσύνη του ποινικού σκέλους της δολοφονίας, αναβάλουν αυτό το σκοπό. Τα δε προσχήματα από τον Κυβερνητικό Βουλευτή της ΝΔ και συνήγορο υπεράσπισης των αστυνομικών για τα περιοριστικά μέτρα που η Κυβέρνηση του επιβάλλει, δεν πείθουν κανέναν και κάκιστα το δικαστήριο τα ενστερνίστηκε.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη