Ο 72χρονος άφησε σημείωμα στην οικογένειά του, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία.

Σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η κόρη του 72χρονου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Κυριακή, ανέφερε ότι ο πατέρας της ήταν καρκινοπαθής σε προχωρημένο στάδιο «που διαλύθηκε μέσα στο διαλυμένο ΕΣΥ» και πως «με εξετάσεις που έπρεπε να κάνει εκτός νοσοκομείου, με το εξαντλημένο φάρμακο της χημειοθεραπείας που έπρεπε να βρει και να φέρει ο ίδιος στο νοσοκομείο, χωρίς καμία ψυχολογική υποστήριξη, από τον ‘Αννα στον Καϊάφα, με το port για την χημειοθεραπεία ήδη ένα μήνα στο σώμα του, τελικά αυτοκτόνησε την Κυριακή το μεσημέρι».

Γράφει η κόρη του:

Στην κάμερα του MEGA, μίλησε ο ξάδερφος του 72χρονου.

«Τέλη Δεκέμβρη διαγνώστηκε με καρκίνο στον πνεύμονα. Ξεκίνησε η διαδικασία για να μπορέσει να κάνει θεραπείες. Το ραντεβού κλείστηκε για τέλος Φλεβάρη μετά από 2 μήνες. Ο όγκος είχε πάει στα 9,5 εκατοστά, είχε αρχίσει να αισθάνεται πόνους. Βρίσκουμε ότι το κόστος (σ.σ. του φαρμάκου) ήταν στα 11,75 ευρώ και χρειάζονταν 3 φιαλίδια. Το φάρμακο δεν υπήρχε πουθενά, πάθαμε πλάκα, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει», είπε χαρακτηριστικά. «Ήταν τόσο απογοητευμένος από την κατάσταση την όλη. Βρέθηκε μπροστά σε έναν τοίχο».

Με παρέμβασή του στο MEGA, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης είπε:

«Απλώς επειδή ακούστηκε πως την ευθύνη την έχει ο ΕΣΥ λόγω της έλλειψης του φαρμάκου, δεν είναι απόλυτα ακριβές. Υπήρχε έλλειψη και είχαμε εξασφαλίσει μετά από παρέμβαση ποσότητα. Είχαμε κλείσει στον ασθενή στις 04/03 και εκείνος δεν προσήλθε και του είχαμε κλείσει νέο ραντεβού για σήμερα, 12/03. Δεν υπάρχει σύστημα υγείας με PET scan. Άρα κάποια αναμονή υπάρχει. Το φάρμακο το λάμβανε ο ασθενής. Αν δεν το πήρε μια φορά, υπήρχε λόγω έλλειψης και είχε ειδοποιηθεί για το ραντεβού του. Δεν υπάρχει έλλειψη του εν λόγω φαρμάκου, διορθώθηκε το πρόβλημα ακόμη και στην τιμή του».

Ωστόσο, απαντώντας στην εκδοχή του Υπουργού, η κόρη του αυτόχειρα,  Στέλλα Τουρνά, εξήγησε στο news247.gr ότι το προκαθορισμένο ραντεβού για την πρώτη χημειοθεραπεία ήταν για τις 4 Μαρτίου, με την προϋπόθεση όμως θα βρισκόταν το φάρμακο και το πήγαινε ο ασθενής στο νοσοκομείο, κάτι που δεν έγινε.

«Την Παρασκευή 1η Μαρτίου μιλούσα με τις γιατρούς του νοσοκομείου και μου ξεκαθάρισαν ότι δεν υπήρχε ούτε στο νοσοκομείο. Εμείς δεν το βρίσκαμε πουθενά και ακύρωσα το ραντεβού. Τη Δευτέρα 4/3 βρέθηκε ως δια μαγείας το φάρμακο και με πήραν τηλέφωνο στις 10 το πρωί να πάει ο πατέρας μου για χημειοθεραπεία. Στο μεταξύ, είχα φύγει για Ρόδο και ο πατέρας μου ήταν μόνος και καθόλου προετοιμασμένος για να πάει ξαφνικά στο νοσοκομείο» σημείωσε. Το επόμενο ραντεβού κλείστηκε στις 12 Μαρτίου, ωστόσο ο 72χρονος δεν άντεξε να περιμένει.