«Στο συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου του κόμματος. Δεν το συνδέω αυτό με οποιονδήποτε όρο ή με τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη ενός Landtag (σ.σ. κρατιδιακού κοινοβουλίου)», τόνισε ο Σουλτς ερωτηθείς σχετικά σε μια συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της Bild am Sonntag.
 
Ο Σουλτς εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των μελών και των υποστηρικτών του κόμματος, σημειώνοντας ότι μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία κατάφερε να ενώσει τις διάφορες τάσεις στο SPD.
 
Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Civey για λογαριασμό της εφημερίδας Hannoversche Allgemeine Zeitung και του περιοδικού Spiegel, το 33,1% των ψηφοφόρων στην Κάτω Σαξονία έχει πρόθεση να ψηφίσει την CDU ενώ το SPD συγκεντρώνει το 32,8% της πρόθεσης ψήφου.
 
Ο Μάρτιν Σουλτς αναδείχθηκε στην ηγεσία του SPD και ορίστηκε υποψήφιός του για την καγκελαρία τον Μάρτιο. Το κόμμα τερμάτισε μεν δεύτερο στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου αλλά συγκέντρωσε μόλις το 20,5% των ψήφων, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση της ιστορίας του.