Η σύσκεψη έγινε λίγο μετά την επιστροφή του υπουργού Οικονομικών από το Στρασβούργο, όπου παρουσίασε τις προτεραιότητες της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ στα οικονομικά ζητήματα.
Στο μεταξύ, ο διευθυντής του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων Θεοφάνης Τρύφωνος δήλωσε πως η συνάντηση με την τρόικα επικεντρώθηκε στα επαγγελματικά ταμεία και στα συνταξιοδοτικά ταμεία του χρηματοπιστωτικού τομέα, σημειώνοντας πως οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορούσαν αποκλειστικά τις συντάξεις και την αύξηση του προσδόκιμου ορίου ζωής.
Ερωτηθείς για τις οφειλές του κράτους προς το Ταμείο, ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο κ. Τρύφωνος είπε πως και άλλα κράτη δανείζονται από τα ταμεία κοινωνικών ασφαλίσεων και μάλιστα πολύ μεγαλύτερα ποσά.
Από την πλευρά της, η έφορος Ασφαλίσεων Βικτώρια Νάταρ, εξερχόμενη από τη συνάντηση με το κλιμάκιο της τρόικας, είπε ότι συζητήθηκε η κατάσταση των ασφαλιστικών εταιρειών και τόνισε ότι ο ασφαλιστικός κλάδος είναι κτισμένος σε πολύ γερά θεμέλια. Ωστόσο, ανέφερε ότι δεν αποκλείεται να δοθούν οδηγίες για συγχωνεύσεις ασφαλιστικών εταιρειών το επόμενο διάστημα. Υπάρχει, είπε, πιθανότητα να κλείσουν υπηρεσίες που προσφέρουν ασφαλιστικές εταιρείες και δεν είναι κερδοφόρες.
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας Μιχάλης Σαρρής, ύστερα από συνάντηση με το κλιμάκιο της τρόικας που ασχολείται με τον τραπεζικό τομέα, δήλωσε ότι υπάρχουν πιθανότητες 50:50 η Κίνα να γίνει μεγαλομέτοχος της Τράπεζας. Προσέθεσε πως είναι δύσκολα τα πράγματα για τη Λαϊκή Τράπεζα, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία πως στο τέλος η Λαϊκή θα βγει νικητής.