Το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας (ΕΚΚΕ) αναφέρει πως «στις 16/11/2022 θα ξεκινήσει στο Εφετείο η εκδίκαση της υπόθεσης των 11 Τούρκων αγωνιστών, οι οποίοι διεκδικούν την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης εναντίον τους που πάρθηκε στις 19 Ιουλίου του 2021 επιβάλλοντάς τους εξοντωτικές ποινές κάθειρξης, συνολικά 333 ετών, 30 χρόνια για τον καθένα και την καθεμία, με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο σε μια δίκη παρωδία παραβιάζοντας στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, παραβιάζοντας την αρχή της δημοσιότητας της δίκης, επετράπη μόνο ένας μάρτυρας υπεράσπισης ανά κατηγορούμενο και γενικότερα η υπεράσπισή τους συναντούσε συνεχώς εμπόδια, αφού τόσο οι μάρτυρες υπεράσπισης και οι δικηγόροι κατά την αγόρευσή τους, όσο και οι αγωνιστές κατά την απολογία τους διακόπτονταν συνεχώς. Το αποκορύφωμα ήταν ότι οι αγωνιστές ξυλοκοπήθηκαν άγρια μέσα στη δικαστική αίθουσα χωρίς να τους επιτραπεί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και να λάβουν ιατροδικαστική εξέταση. Μάλιστα, υπήρχε απαίτηση να συνεχιστεί η δίκη τους παρά την αποχή των δικηγόρων τους ως διαμαρτυρία.

»Παρότι δεν υπήρχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο εναντίον τους, αφού, άλλωστε, ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας της αντιτρομοκρατικής επιβεβαίωσε ότι δεν είχαν διαπράξει κάτι που να σχετίζεται με τρομοκρατία, καταδικάστηκαν με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Δεν υπήρξε, ούτε καν εξατομίκευση των κατηγοριών στον καθένα. Γι όλους αυτούς τους λόγους, οι αγωνιστές ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 6/10.

»Η σύλληψη και καταδίκη τους έγινε στο πλαίσιο αγαστής συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με το τουρκικό κράτος και τους Αμερικάνους, οι οποίοι με ευκολία βαφτίζουν «τρομοκράτες» όσους αγωνίζονται ενάντια στον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό. Όταν είναι να στραφούν εναντίον όσων αγωνίζονται, τότε αφήνουν κατά μέρος «τις διαφορές τους» και λειτουργούν ως «αδιαίρετη ενότητα» στο πλαίσιο της καταστολής όσων αντιστέκονται. Μάλιστα, ο Süleyman Soylu, υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε ξεκάθαρα ότι οι συλλήψεις των 11 Τούρκων αγωνιστών ήρθαν κατόπιν εντολής από την Τουρκική κυβέρνηση.
Άλλωστε, αυτού του είδους η συνεργασία είχε θεμελιωθεί επί Σαμαρά, όταν Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας είχε απαχθεί στη μέση του δρόμου από τις ελληνικές, τουρκικές και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και όταν είχε συντελεστεί πογκρόμ συλλήψεων εναντίον μελών αριστερών τουρκικών οργανώσεων στην Ελλάδα.

»Η λιτότητα, η φτωχοποίηση, πάνε παρέα με την καταστολή. Από τη μία, οικονομική αφαίμαξη των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων, πλειστηριασμοί, λογαριασμοί της ΔΕΗ σα να πληρώνεις χρυσάφι, ανεργία, μισογεμισμένο ή άδεια «καλάθι» της νοικοκυράς. Από την άλλη, επιθέσεις της αστυνομίας κατά των απεργών της Μαλαματίνα, πανεπιστημιακή αστυνομία, κακοποιήσεις μέσα σε αστυνομικά τμήματα, ξυλοδαρμοί πολιτών εντός ή εκτός αυτών, παρακολουθήσεις και υποκλοπές όχι μόνο πολιτικών προσώπων αλλά σίγουρα και απλών πολιτών, εκκενώσεις καταλήψεων και συλλήψεις και καταδίκες Τούρκων αγωνιστών ‘ως τρομοκράτες’ χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Η τρομοκράτηση του λαού και η καταστολή οποιασδήποτε φωνής που μπορεί να γεννήσει την ελπίδα για έναν κόσμο ανθρώπινο είναι στρατηγικός στόχος του κράτους.

»Τρομοκράτες δεν είναι όσοι αγωνίζονται ενάντια στον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό και το φασισμό. Τρομοκράτες είναι όσοι διαλύουν τις ζωές μας. Η τρομοϋστερία και η σκευωρία κατά των Τούρκων αγωνιστών δεν θα περάσει.

»Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των απεργών πείνας:
1. Η καταδίκη των κρατουμένων στο πλαίσιο εφαρμογής του αντιτρομοκρατικού νόμου δεν έχει καμία νομική υπόσταση. Η υπόθεση θα πρέπει να εκδικαστεί χωρίς την εφαρμογή του, επομένως, πρέπει να ακυρωθεί η ποινή φυλάκισης 333 ετών.
2.Στο δικαστήριο δεν διεξήχθη μια δίκαιη δίκη, καθώς η απόφαση που πάρθηκε δεν ήταν βασισμένη σε νομικά κριτήρια αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια απόφαση πολιτική.
3. Τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματά μας έχουν παραβιαστεί και το δικαίωμά μας στην αντίσταση εμποδίζεται.
4. Είμαστε πολιτικοί πρόσφυγες. Έχουμε σταθερές διευθύνσεις. Δεν είναι δυνατόν να διαφύγουμε. Θέλουμε οι κρατούμενοι να απελευθερωθούν μέχρι το δικαστήριο να λάβει οριστική απόφαση.
5. Στην αίθουσα του δικαστηρίου, με την έγκριση των δικαστικών αρχών, η αστυνομία μας επιτέθηκε και μας βασάνισε. Θέλουμε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.
6. Κατά τη διάρκεια της κράτησης, τα χρήματα, οι υπολογιστές και τα αρχεία μας εκλάπησαν από τις αρμόδιες αρχές. Θέλουμε να μας επιστραφούν όλα τα κλοπιμαία. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε συνεργασία με την τουρκική κυβέρνηση».

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα στέκεται στο πλευρό των 11 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών που μάχονται για το δίκιο και τη λευτεριά, με απεργία πείνας μέσα στις ελληνικές φυλακές από τις 7 Οκτωβρίου, αναφέροντας πως:

«Το μόνο “έγκλημά” τους είναι ότι αντιτάχθηκαν και αντιτάσσονται στη βαρβαρότητα του τουρκικού καθεστώτος. Όμως, καταδικάστηκαν σε εξοντωτικές ποινές 333 χρόνων συνολικά, 30 χρόνια ο καθένας (οι δύο από αυτούς με μεγαλύτερες ποινές). Η κατηγορία των ελληνικών αρχών είναι η συγκρότηση “διεθνούς τρομοκρατικής ομάδας” – χαρακτηρίζοντας τρομοκράτες όσους αγωνίζονται για την απελευθέρωση των λαών της Τουρκίας από τη βαρβαρότητα του τουρκικού κράτους και του καθεστώτος Ερντογάν. Καμμία από τις πράξεις των 11 αγωνιστών δεν στράφηκε κατά του ελληνικού λαού και σε καμμία τρομοκρατική πράξη δεν προέβησαν στην Ελλάδα, ούτε υπήρξε τέτοια κατηγορία. Όμως, το πρωτόδικο δικαστήριο τους καταδίκασε με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο και τη μαρτυρία στελέχους της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που αναπαρήγαγε τις κατηγορίες της τουρκικής ΜΙΤ. Αυτή είναι η πραγματική πράξη κρατικής πολιτικής τρομοκρατίας.

»Να σημειώσουμε ότι οι 7 από τους/τις 11 αγωνιστές πολιτικούς πρόσφυγες είχαν συλληφθεί το 2017, τις παραμονές της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα, όταν στην κυβέρνηση βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν το “πεσκέσι” του Τσίπρα στον Ερντογάν. Όμως, στη δίκη κατέπεσαν οι κατηγορίες και οι 7 αθωώθηκαν αφού έμειναν στις φυλακές για πάνω από ένα χρόνο.

»Ακολουθώντας την “διπλωματική” πεπατημένη με τα κεφάλια και τις ζωές των αγωνιστών και αγωνιστριών από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον Μάρτιο του 2020 συνέλαβε τους 11 και τους καταδίκασε με αναβαθμισμένη την κατηγορία της τρομοκρατίας.

»Με τέτοιου είδους ‘διπλωματία’ νομίζουν ότι θα δελεάσουν τον αυταρχικό «σουλτάνο» της γείτονος: χρησιμοποιώντας αθώους ανθρώπους ως μπαλάκι του πιγκ πογκ στις διαπραγματεύσεις και αντιπαραθέσεις των δύο αντιμαχόμενων εθνικισμών. Επιχειρώντας να φιμώσουν κάθε φωνή που αντιστέκεται στην απανθρωπιά του καπιταλιστικού συστήματος και παλεύει για τα δίκαια των λαών, σε Ελλάδα, Τουρκία, Κουρδιστάν.

»Η αλληλεγγύη του ελληνικού εργατικού και λαϊκού κινήματος και όλων των μαχόμενων συλλογικοτήτων είναι καθήκον, που απορρέει από την κομμουνιστική αρχή του προλεταριακού διεθνισμού. Κανένας λαός δεν μπορεί να είναι ελεύθερος αν δίπλα του υπάρχουν άνθρωποι που αδικούνται, διώκονται και φυλακίζονται από αυταρχικά, βάρβαρα καθεστώτα. Πολύ περισσότερο που η δίωξη των 11 συνιστά μια ‘πιλοτική’ δίκη, καθώς οι συγκεκριμένοι στην παρούσα δίκη δεν κατηγορούνται για οποιαδήποτε παράνομη πράξη (εντός ή εκτός εισαγωγικών). Κατηγορούνται για συμμετοχή σε ‘διεθνή τρομοκρατική οργάνωση’. Επομένως οποιοσδήποτε άνθρωπος ή συλλογικότητα που συμμετέχει σε κάποια διεθνή/διεθνιστική οργάνωση, κάποια οργάνωση με διεθνή δραστηριότητα πολιτική, ιδεολογική, καλλιτεχνική ή άλλη (π.χ. υποστήριξη των προσφύγων, των φυλακισμένων, υποστήριξης εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων κ.λπ.) θα μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενος εφόσον κάποιο κράτος, εν προκειμένω η Τουρκία, κατατάξει αυτήν την οργάνωση στην κατηγορία της τρομοκρατίας. Και δεδομένης την αντίληψης των αστυνομιών σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, με τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και το κυνήγι της τρομοκρατίας, αυτό δεν είναι δύσκολο»

Τέλος αναφέρει πως «το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-Τροτσκιστές, μαζί με την επιτροπή αλληλεγγύης καλεί σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους 11 που δικάζονται στις 16 Νοεμβρίου στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Πάρτε μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στο Σύνταγμα, στις 13:00 και έξω από το δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 9 π.μ».

Η ΟΚΔΕ αναφέρει πως «την ίδια περίοδο που ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός οξύνεται και οι απειλές ρέουν εκατέρωθεν, Μητσοτάκης και Ερντογάν αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως η καταστολή του εργατικού κινήματος δεν γνωρίζει σύνορα. Αντίθετα όταν αφορά το τσάκισμα των αγωνιστών, οι δύο αστικές τάξεις και τα επιτελεία τους μπορούν να αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη. Ο Süleyman Soylu, υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας (μπλεγμένος σε σκάνδαλα ναρκωτικών), παραδέχτηκε επίσημα σε τηλεοπτική εκπομπή ότι οι συλλήψεις των 11 Τούρκων αγωνιστών ήρθαν κατόπιν έντονης πολιτικής πίεσης από την Τουρκική κυβέρνηση. Και φυσικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν δίστασε στιγμή να προχωρήσει στις διώξεις. Όλα αυτά φυσικά με ενορχήστρωση από τις ΗΠΑ και τις μυστικές υπηρεσίες.

»Στις 7/10/2022 οι 11 Τούρκοι αγωνιστές (υπόθ. Σεπολίων) ξεκίνησαν απεργία πείνας επ’ αόριστον, ενάντια στο αβάσιμο κατηγορητήριο και τις βαρύτατες ποινές που τους έχουν επιβληθεί. Ανάμεσα στα αιτήματα τους είναι το δικαίωμα τους σε μια δίκαιη δίκη με ουσιαστικό δικαίωμα στην υπεράσπιση τους, η απαλλαγή του από τις ανυπόστατες κατηγορίες (αντιτρομοκρατικός νόμος), η απονομή δικαιοσύνης για τα βασανιστήρια που υπέστησαν από την ΕΛ.ΑΣ. και η επιστροφή των κατασχεμένων περιουσιακών τους στοιχείων.

»Οι 11 Τούρκοι αγωνιστές συνελήφθησαν στις 19/3/2020 με τις κατηγορίες δημιουργίας ή και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση (DHKP-C). Η δίκη διεξήχθη στις 2-19 Ιουλίου 2021. Επρόκειτο για δίκη παρωδία, αφού καταστρατηγήθηκαν βασικές αρχές της ίδιας της αστικής δικαιοσύνης(!). Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, παραβιάζοντας την αρχή της δημοσιότητας της δίκης, χωρίς την υποχρεωτική φωνοληψία και χωρίς ακριβή πρακτικά. Οι κατηγορίες όχι μόνο δεν εξατομικεύτηκαν αλλά δεν βασίστηκαν πουθενά, αφού ο βασικός μάρτυρας της αντιτρομοκρατικής που τους παρακολουθούσε, βεβαίωσε στο δικαστήριο ότι καμία πράξη τρομοκρατίας δεν είχε γίνει από αυτούς στην Ελλάδα. Οι μάρτυρες υπεράσπισης περιορίστηκαν σε έναν ανά κατηγορούμενο, διακόπτονταν διαρκώς, όπως και οι δικηγόροι υπεράσπισης κατά τις αγορεύσεις τους και οι κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους. Κατά την τρίτη δικάσιμο, οι κατηγορούμενοι ξυλοκοπήθηκαν άγρια και αναίτια από την αστυνομία, δεν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δεν τους επιτράπηκε σχετική ιατροδικαστική εξέταση και το δικαστήριο απέρριψε την μήνυση των κατηγορουμένων ενάντια στους αστυνομικούς που τους ξυλοφόρτωσαν. Επίσης το δικαστήριο με ταχύτατες διαδικασίες απέρριψε όλες τις ενστάσεις και τα ελαφρυντικά της υπεράσπισης.
Δικαιοσύνη τυφλή για την αστική τάξη και τα τσιράκια της – “ανοιχτομάτα” για τους εργαζόμενους και τους αγωνιστές

»Η δικαιοσύνη έδειξε άλλη μια φορά το ταξικό της πρόσωπο. Την στιγμή που ο Μιχαλολιάκος καταδικάστηκε σε μόλις 13 χρόνια (η μεγαλύτερη από τις ποινές στην δίκη της ΧΑ), ο υποτιθέμενος διευθυντής της τουρκικής εγκληματικής οργάνωσης έλαβε ποινή 33 ετών! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το επιτελικό κράτος χτυπάνε αλύπητα όποιον αγωνίζεται (βλ. ΑΠΘ-πανεπιστήμια-άσυλο, Μαλαματίνα) και υπερασπίζεται ακράδαντα τους απατεώνες και τους μαυραγορίτες των βιομηχανιών καυσίμων, τους πρωταγωνιστές των σκανδάλων (siemens), τους βιαστές και τους παιδεραστές.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
Σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός καλπάζει, η ακρίβεια και η φτώχεια θερίζει με αυξητικές τάσεις, η ανεργία και η ημιασχόληση αυξάνεται, η οικονομική κρίση οξύνεται διαρκώς, οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί και η νεολαία πρέπει να αγωνιστούμε για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο, για τα θεμελιώδη μας δικαιώματα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κυβερνάει πρακτικά μόνο με το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, τα δικαστήρια, τα ΜΑΤ και το ξύλο, ενώ ταυτόχρονα δολοφονεί ολόκληρη την κοινωνία: ντόπιους, μετανάστες, πολιτικούς ή μη πρόσφυγες. Το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης και οι αυτονομημένοι αχαλίνωτοι κρατικοί μηχανισμοί απειλούν να μας εξοντώσουν. Να τους διώξουμε πριν μας τσακίσουν!
– Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη – της φτώχειας και της βίας
– Νίκη στον αγώνα των Τούρκων αγωνιστών – Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του»

Ανακοίνωση του ΚΚΕ μ-λ για τους 11 αγωνιστές από την Τουρκία:

Το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Θεσσαλονίκης αναφέρει πως «τον Μάρτιο του 2020, έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής συνελήφθησαν στα Σεπόλια 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία. Κατηγορήθηκαν για ένταξη στην κομμουνιστική οργάνωση DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα), που βρίσκεται στις λίστες των τρομοκρατικών οργανώσεων των ΗΠΑ και της Τουρκίας. Πρωτόδικα τους επιβλήθηκε η εξωφρενική και εκδικητική ποινή των 333 χρόνων κάθειρξης και για τους 11 μαζί, προσθέτοντας τις κατηγορίες της προμήθειας, μεταφοράς και κατοχής όπλων. Έκτοτε όλοι τους κρατούνται στις ελληνικές φυλακές. Η εκδίκαση της έφεσης για την υπόθεσή τους θα ξεκινήσει στις 16/11/2022 στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού».

Προσθέτει πως «η εξωφρενική ποινή που τους επιβλήθηκε, χωρίς καμία εξατομικευμένη διάκριση στις κατηγορίες, αλλά και η μεταχείρισή τους κατά τη σύλληψη, τη φυλάκιση και την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσής τους μαρτυρά πως η δίωξη των 11 αγωνιστών και αγωνιστριών από την Τουρκία αποτελεί μια υπόθεση πολιτικής και ταξικής αντιδικίας, την οποία ενορχήστρωσε το ελληνικό κράτος σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας. Αυτό δήλωσε, άλλωστε, ο υπουργός εσωτερικών της Τουρκίας, Süleyman Soylu, λέγοντας πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τους 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία και κρίνοντάς τους επικίνδυνους αιτήθηκαν στις ελληνικές αρχές τη σύλληψή τους. Μπορεί η ελληνική και η τουρκική αστική τάξη μαζί με τις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους να ανταγωνίζονται μεταξύ τους στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, τα ενεργειακά κοιτάσματα, την υποτέλεια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, αλλά όσον αφορά τον κοινό τους ταξικό εχθρό, η στρατηγική τους είναι κοινή και συγκλίνει στην καταστολή και τη μηδενική ανοχή. Οι 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία διώκονται στην πραγματικότητα, διότι αγωνίζονται ενάντια στον καπιταλισμό, τον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Επειδή είναι στρατευμένοι στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης. Αυτήν τους την πολιτική δέσμευση και τη συνέχιση του αγώνα τους εκτός συνόρων θέλουν να εκδικηθούν οι ελληνικές και τουρκικές αρχές».

Το σωματείο προσθέτει:

«Το ελληνικό κράτος και οι μηχανισμοί του προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία παραβιάζοντας συστηματικά τα δικαιώματά τους, τόσο στις φυλακές όσο και στις δικαστικές αίθουσες. Εμποδίζουν την παρουσίαση μαρτύρων υπεράσπισης, θέτοντας τον περιορισμό του ενός μάρτυρα ανά κρατούμενο, στους οποίους δεν επιτρέπουν να ολοκληρώνουν τις τοποθετήσεις τους. Ομοίως, διακόπτουν τους ίδιους τους κατηγορούμενους και τους δικηγόρους υπεράσπισης. Επιτρέπουν μόνο έναν μεταφραστή στη δικαστική αίθουσα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παρακολουθούν σωστά τη δίκη όλοι/όλες οι κατηγορούμενοι/κατηγορούμενες. Κανένα επίσημο έγγραφο, ούτε το κατηγορητήριο, ούτε το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει μεταφραστεί στα τουρκικά. Κατά τη μεταγωγή τους από τις φυλακές στο δικαστήριο, αλλά και μέσα στη δικαστική αίθουσα, οι 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία χτυπήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις».

»Ο αγωνιστής Sinan Oktay Özen, που είναι καρδιοπαθής, λιποθύμησε μέσα στη δικαστική αίθουσα από την επίθεση της αστυνομίας. Η δικαστική έδρα αρνήθηκε να κάνει δεκτό το αίτημα των διωκόμενων αγωνιστών/αγωνιστριών για καταγραφή των σωματικών βλαβών που υπέστησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Καταγγέλλουν, επίσης, ότι κλάπηκαν αρχεία, τεχνικός εξοπλισμός, με τον οποίο εξέπεμπαν στην τηλεόραση, αλλά και χρήματα. Κατασχέθηκαν υπολογιστές και αρχεία που χρησιμοποιούνταν για την έκδοση βιβλίων, περιοδικών, εφημερίδων, αλλά και για τηλεοπτικές εκπομπές. Τέλος, κατά τη διάρκεια της κράτησής τους, οι αρχές τους απαγόρευσαν την κατάθεση χρημάτων για την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών, ενώ δέσμευσαν και τραπεζικούς λογαριασμούς συγγενικών τους προσώπων, σε βάρος των οποίων θα ξεκινήσει έρευνα για «υποστήριξη και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

»Από τις 7/10/2022 οι 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία που κρατούνται στις ελληνικές φυλακές ξεκίνησαν επ’ αόριστον απεργία πείνας, ζητώντας μια δίκαιη δίκη, να παύσουν δηλαδή οι κατάφορες παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους από το ελληνικό κράτος. Επομένως, η συγκεκριμένη υπόθεση μάς αφορά όλους και όλες. Πρέπει επειγόντως να βάλουμε φρένο σε αυτήν τη βαρβαρότητα και την ασυδοσία. Γι’ αυτούς τους λόγους, είναι καθήκον μας να δείξουμε με κάθε δυνατό τρόπο την αλληλεγγύη μας στους/στις 11 διωκόμενους/διωκόμενες αγωνιστές/αγωνίστριες από την Τουρκία»

Το κλαδικό σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση- ΣΕΦΚ δηλώνει «τη στήριξή του στους 11 Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους, η υπόθεση των οποίων ξεκινά να εκδικάζεται στο Εφετείο στις 16/11/2022. Διεκδικούν την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης εναντίον τους που πάρθηκε στις 19 Ιουλίου του 2021 επιβάλλοντάς τους εξοντωτικές ποινές κάθειρξης, συνολικά 333 ετών, 30 χρόνια για τον καθένα και την καθεμία, με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Πρόκειται για αναγνωρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες, η ζωή των οποίων κινδυνεύει στην Τουρκία, οι οποίοι φυλακίστηκαν και καταδικάστηκαν εξαιτίας των αντιιμπεριαλιστικών και αντιφασιστικών αγώνων τους στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας της ελληνικής με την τουρκική κυβέρνηση, ‘υπό την αιγίδα’ φυσικά των Αμερικάνων. Όλοι αυτοί βαφτίζουν τρομοκράτες ‘όσους αγωνίζονται για την ανεξαρτησία ενάντια στον ιμπεριαλισμό, δημοκρατία ενάντια στον φασισμό, σοσιαλισμό ενάντια στον καπιταλισμό’, όπως δηλώνουν οι ίδιοι σε επιστολή τους»

Το ΣΕΦΚ θυμίζει πως οι κρατούμενοι «καταγγέλλουν μαζί με τους συνηγόρους τους και τους μάρτυρες υπεράσπισης ότι η παραπομπή τους στη δικαιοσύνη έγινε χωρίς στοιχεία και ότι η πρωτόδικη δίκη χαρακτηρίστηκε από πολιτική μεροληψία και παραβίαση των δικαιωμάτων τους, καθώς υπέστησαν ξυλοδαρμούς μέσα στην αίθουσα, υπήρχε απαίτηση να συνεχιστεί η δίκη τους παρά την αποχή των δικηγόρων τους ως διαμαρτυρία κ.ά. Γι’ αυτό τον λόγο, οι 11 αγωνιστές ξεκίνησαν στις 6 Οκτώβρη 2022, απεργία πείνας διαρκείας. Το κλαδικό σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση-ΣΕΦΚ δηλώνει την αλληλεγγύη του στους άδικα καταδικασμένους πολιτικούς κρατούμενους και συντάσσεται με το κύμα συμπαράστασης που έχει εκφραστεί με υπογραφές, ψηφίσματα, πορείες και κινητοποιήσεις απαιτώντας μια δίκαιη δίκη».

Ψήφισμα του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για τους 11 Αγωνιστές από την Τουρκία, απεργούς πείνας από 7/10, εν όψει του Εφετείου τους στις 16 Νοεμβρίου, στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού:

Ψήφισμα του Φοιτητικού Συλλόγου Χημικού Πανεπιστημίου Πατρών για τους 11 Αγωνιστές από την Τουρκία, εν όψει του Εφετείου τους στις 16 Νοεμβρίου στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού:

Ψήφισμα Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: