Στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο, ακροδεξιοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση κατα των μεταναστών και σε ένδειξη «συμπαράστασης» στους στρατιώτες και αστυνομικούς που βρίσκονται στα σύνορα.

Μάλιστα η αφίσα της συγκέντρωσης έδινε τον «τόνο» με τη χαρακτηριστική φράση «Τούρκος εγώ δε θα γενώ» κάνοντας παράλληλα λόγο για «ισλαμοποίηση» της Κρήτης.

Αντιφασιστικές συλλογικότητες της πόλης αποφάσισαν αρχικά να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Μικρασιατών στην παλιά πόλη Ρεθύμνου ως απάντηση στη συγκέντρωση των ακροδεξιών.

Κάποιοι εκ των συγκεντρωμένων αποφάσισαν ωστόσο να πραγματοποιήσουν πορεία εντός του Ρεθύμνου, η οποία όμως ανακόπηκε στο ύψος του δημαρχείου Ρεθύμνου από δυνάμεις των ΥΜΕΤ.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές πέταξαν κάποιες πέτρες και ψέκασαν με πυροσβεστήρες προς την πλευρά των αστυνομικών με τους δεύτερους να κάνουν έντονη χρήση χημικών.

Στη συνέχεια πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 50 άνδρες των ΥΜΕΤ κυνήγησαν τους διαδηλωτές μέχρι την παλιά πόλη όπου και τους εγκλώβισαν στην πλατεία Μικρασιατών από όπου είχαν ξεκινήσει και την πορεία τους.

Κατόπιν έγιναν δεκάδες συλλήψεις, με τις ίδιες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πάνω από 15 τραυματίες κατά την όλη διαδικασία, εκ των οποίων μια νεαρή γυναίκα, η οποία φέρει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και για την οποία κλήθηκε ασθενοφόρο.

Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι πρόκειται για μια 22χρονη κοπέλα η οποία φέρει εσωτερική αιμοραγία στο κεφάλι και η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ακόμα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο άλλοι 5 προσαχθέντες.

23:20: Στην πλατεία Μικρασιατών βρίσκονται εγκλωβισμένοι ακόμα πολλοί διαδηλωτές ενώ αναφέρεται ότι έχουν γίνει πάνω από 80 προσαγωγές. Κάποιοι εκ των προσαχθέντων κατάφεραν να μιλήσουν με τους οικείους τους και καταγγέλουν ότι εν μέσω καραντίνας τους έχουν όλους μαζί εντός λίγων τετραγωνικών. Παράλληλα οι αστυνομικοί τους πήραν τα κινητά τηλέφωνα και διέγραψαν τα βίντεο με τις βίαιες προσαγωγές που είχαν γίνει νωρίτερα.

23:48: Οι προσαγωγές συνεχίζονται και οι προσαχθέντες στοιβάζονται σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο γκαράζ του Α.Τ. Ρεθύμνου.